Stano: Nećemo komentarisati Kurtijeve neosnovane optužbe, Lajčak ima podršku svih 27 članica EU!

0

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ima punu podršku svih 27 članica EU, kao i da EU ne komentariše izjave Aljbina Kurtija.

„Mi nećemo komentarisati izjave Aljbina Kurtija, pogotovu one koje sadrže optužbe koje su bez osnova. Članice EU su istakle da u potpunosti podržavaju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i u potpunosti podržavaju da se pomogne Srbiji i Kosovu da dođu u stadijum da normalizuju svoje odnose“, kazao je Stano povodom optužbi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da je Lajčak bio pristrasan tokom poslednje runde dijaloga u Briselu i da je držao stranu Srbije.

On naglašava da je punu podršku Lajčaku dalo svih 27 ministara zemalja članica EU i dodaje da „to pokazuje i kako vide nastavak dijaloga i šta očekuju i od Srbije i od Kosova“, prenosi Kosovo onlajn.

„Sve članice EU daju punu podršku posrednicima i specijalnom izaslaniku i svih 27 članica eksplicitno očekuju da i Kosovo i Srbija nastave sa implementacijom preuzetih obaveza bez daljnjeg odlaganja“, kazao je Stano.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.