Srbiji samo set protiv Amerikanaca

0

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država u petom kolu Lige nacija rezultatom 1:3 (24:26, 25:23, 23:25, 20:25).

Amerikanci, koji slove za jednog od pretendenata na trofej, u prvom meču u Sofiji stigli su do petog trijumfa u isto toliko mečeva i jedini su tim sa maksimalnim učinkom.

Ekipa Igora Kolakovića ima skor 2-3, a u četvrtak u 16.30 časova na programu je još jedan veliki ispit, duel sa Brazilcima, koji su danas poraženi od reprezentacije Poljske 1:3.

Srbija je u prijestonicu Bugarske otputovala jača za iskusne Aleksandra Atanasijevića, Marka Podraščanina i Srećka Lisinca i u najvećem dijelu utakmice bila je ravnopravna sa izuzetno jakim Amerikancima.

Koliko je meč bio neizvjestan najbolje potvrđuje i podatak da u prva tri seta nijedan od timova nije imao više od tri poena prednosti, dok je reprezentacija SAD u poslednjem rano došla do 10:5 i potom bez većih poteškoća obezbijedila pobjedu.

Bata Atanasijević je bio najefikasniji u srpskom timu sa 20 poena, Pavle Perić je dodao 16, Miran Kujundžić 12, a Podraščanin i Lisinac po pet.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.