Srbija i Crna Gora ponovo u klinču, Vulin poručio: Ne šaljite vojnike na Kosovo, ugrozićete odnose sa nama

0

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin je danas zatražio da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo jer o tome nije pitala Srbiju, i jer će time ugroziti odnose s njom, kao i stabilnost Balkana.
Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore utvrdio je juče predloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu.
Odgovarajući na pitanje novinara o tome, ministar odbrane Srbije je rekao da bi “najljepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko Ministarstvo odbrane da još jednom razmisle i da ne šalju vojsku na Kosovo i Metohiju”.
Vlasti Crne Gore, nastavio je Vulin, “vrlo dobro znaju da je Kosovo i Metohija dio države Srbije po rezoluciji UN 1244 i podsjetiću ih čak da su za vrijeme NATO agresije bili dio iste države i da su i građani Crne Gore bili ubijani od strane potpuno istog agresora”.
Ministar je rekao da bi “zaista zamolio (vlasti Cre Gore) da se uzdrže od toga (slanja oficira na Kosovo), da ne rade takve poteze, a da ne pitaju Republiku Srbiju, jer ako to budu uradili (poslali oficire), sigurno neće pomoći ni dijalogu (Srbija-Kosovo), sigurno neće pomoći stabilizaciji na našem prostoru, a sigurno neće pomoći poboljšavanju odnosa (Crne Gore) sa državom Srbijom”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.