Srbi iz Gračanice, Štrpca i Leposavića krenuli ka Beogradu na skup „Srbija nade“

0

Srbi iz Gračanice, Leposavića i Štrpca sinoć su krenuli put Beograda na skup „Srbija nade“, javljaju mediji.

Iz Gračanice su krenuli poslije ponoći za Beograd. Veliki broj žitelja ove opštine okupio se sinoć na platou ispred nekadašnjeg „Voćara“, odakle su nastavili put Beograda.

Srbi iz Gračanice, kao i iz okolnih mjesta, prije polaska na put poručili su da je ovo samo mali znak zahvalnosti predsjedniku Srbije za sve što godinama unazad čini za srpski narod na Kosovu.

Stefan Stojanović iz Dobrotina naveo je da je u ovom trenutku najpotrebnije jedinstvo i izrazio nadu da će država Srbija nastaviti da se bori za srpski narod na Kosovu.

„Krenuli smo na skup podrške našem predsjedniku Aleksandru Vučiću. Više nego ikad potrebno nam je jedinstvo i sloga. Nikada teže nije bilo srpskom narodu, ne samo na sjeveru Kosova i Metohije, već i nama južno. Nadamo se da će predsjednik, kao i do sada da bude uz nas. Mi smo svjesni da samo uz njegovu pomoć možemo da opstanemo na KiM“, rekao je Stojanović.

Među onima koji su krenuli za Beograd je i Ivan Nedeljković iz Lapljeg Sela koji je rekao da je razlog njegovog odlaska na skup „Srbija nade“ podrška Srbiji u teškim vremenima.

„Idemo da pružimo podršku i da zahvalimo predsjedniku, da pokažemo da smo uz njega i da ćemo biti uvijek“, izjavio je Nedeljković.

Jelena Stojanović iz Gračanice poručila je da je danas važan dan, dan nade.

„Drago mi je da smo došli u velikom broju. Autobusi su puni ljudi, svi su dobro raspoloženi. Sjutra je dan nade, krenuli smo da pružimo podršku našem predsjedniku Aleksandru Vučiću“, rekla je ona.

Osim onih koji su sinoć iz srpskih sredina na Kosovu krenuli na skup u Beogradu, grupa Srba je 17. maja pješice krenula iz Leposavića i Kosovskog Pomoravlja. Njih je primio predsjednik Srbije i tom prilikom poručio da je ponosan jer, kako je naveo, čuvaju svoja ognjišta i otadžbinu.

Oni su tom prilikom istakli da žele da pruže podršku predsjedniku Srbije u borbi za narod na Kosovu i Metohiji.

Građani Leposavića poručili da su krenuli na narodni skup „Srbija nade“ kako bi prenijeli poruku mira.Ispred zgrade opštine Leposavić, jutros oko četiri sata krenuli su prvi autobusi sa građanima ka Beogradu, kako bi pružili podršku narodnom skupu „Srbija nade“.

Važno je da danas budemo svi jedinstveni, poručio je Bojan Stefanović iz Leposavića.

„Danas smo krenuli organizovano na Miting podrške“ Srbija nade“ kako bi prenijeli poruku mira i jedinstva sa prostora Kosova i Metohije. Veoma je važno da danas budemo jedinstveni i damo podršku našem rukovodstvu u odbrani Kosova i Metohije „, kazao je Stefanović.

(Izvor: telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.