Sramna i još jedna poruka Srbima da napuste svoja ognjišta: Albanacu koji je pucao na djecu određen kućni pritvor

1

Osnovni sud u Uroševcu odlučio je danas da mjeru pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je pucao u srpskog dečaka i mladića na Badnji dan, zamijeni mjerom kućnog pritvora.

Okrivljeni nije priznao krivicu za djela koja mu se stavljaju na teret. Njegov branilac je predložio da mu se zamijeni mjera sudskog pritvora u kućni, što je sud usvojio – kazao je advokat Miloš Delević.Tužilac Fatos Ajvazi pročitao je optužnicu protiv pripadnika KBS navodeći da je on u ovom slučaju počinio krivično djelo „izazivanje opšte opasnosti“.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je namjerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote i tijela ljudi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše, kada je naišao je na grupu građana koji su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila.

Prvo im je zatrubio da mu oslobode put, a zatim kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u u zemlju, kada je projektil pogodio asfalt, a dio projektila pogodio oštećenog S.S. u gornji dio ruke, dok je drugi dio projektila pogodio drugog oštećenog M. S. u lijevu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza vještaka spadaju u lake tjelesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama – rekao je između ostalog tužilac Ajvazi.

Na nedavnu odluku tužioca reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da je donijeta kao da je Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povrijedio Stefana i Miloša.

Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju djela u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namjera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je riječ o čovjeku koji je pucao u srpsku djecu dok su nosila Badnjak s namjerom da ih ubije – napisao je Petković ranije na Tviteru.

Podsjetimo, Azem Kurtaj pucao je na dječake, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca, na Badnje veče kada su se vraćali iz šume noseći Badnjak. Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku.

Napadač Azem Kurtaj je ubrzo uhapšen, a takozvana Kosovska policija je tada slučaj okarakterisala kao „pokušaj ubistva”, da bi nedavno tužilac Osnovnog suda u Uroševcu slučaj okvalifikovao kao „izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja”.

Kurtaj je pobjegao sa lica mjesta, a kasnije je uhapšen.

(novosti.rs)

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Najsramnija je poruka zvalavog vucica nasoj braci na KiM,lijepo ga savjetuje Toni Bler.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.