Spriječen teoristički napad u školi u Rusiji

0

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) privela je lice osumnjičeno za planiranje terorističkog napada u školi u ruskom gradu Penza, saopšteno je iz pres-službe FSB-a za TASS.

U saopštenju Ruske istražne komisije navodi se da je FSB u saradnji sa Komisijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije spriječio teroristički napad u Penzenskoj oblasti.

“Kao rezultat detektivskih mjera, priveden je ruski državljanin koji je bio saučesnik u planiranju napada”, ističe se u saopštenju.

Službenici FSB-a zaplijenili su oružje, barut i opremu za komunikaciju, zajedno sa uputstvima za izradu bombe.

Istražna komisija naglasila je da je privedeno šesnaestogodišnje lice koje je planiralo da izvrši napad u aprilu, prenose Nezavisne Novosti.

“Planirao je izvršenje terorističkog napada u školi u aprilu 2021. godine zbog mržnje prema učenicima iz razreda i profesorima. Maloljetnik je planirao da izvrši napad lovačkom puškom”, napominje se u saopštenju.

Komisija je dodala da su istražioci zatražili od suda da tinejdžer ostane u pritvoru. Međutim, sudija je maloljetniku odredio kućni pritvor, a Komisija će uložiti žalbu na tu odluku.

Komesar za prava djece u Penzenskoj oblasti Jelena Stoljarova izjavila je ranije da ovaj tinejdžer nije imao sukobe u školi i da se ne nalazi na spisku problematičnih učenika u školi u Penzi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.