SPC će se oglasiti narednih dana: “Umjesto poziva na dijalog i zajednički rad, sa visokih državnih adresa stižu neosnovane prijetnje“!

7

Srpska pravoslavna crkva shvata ozbiljno preporuke ljekara, a narednih dana će se blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.

To je saopštio rektor Cetinjeske bogoslovije Gojko Perović, reagujući na današnju izjavu direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše.

“Pozdravljamo napore ljekarskih timova na suzbijanju epidemije. Sve smo zdravstvene mjere do sada poštovali. Jučerasnji sastanak predstavnika Mitropolije i NKT je bio konstruktivan. Izjava o kojoj dr Mugoša govori data je prekjuče – dan uoči saatanka. Problem je u sporosti pojedinih medija koji i inače ne informišu o Crkvi adekvatno i istinito”, rekao je Perović.

Dodaje da će se SPC ovih dana blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa.

“Biće jasno da smo preporuke ljekara shvatili veoma ozbiljno. Jako je teško nama u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o Crkvi šire, a istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad. I pored svega toga – glas Crkve će i dalje biti glas blagoslova i poziva na odgovornost i mir”, zaključio je Perović.

7 Comments
 1. Buka komentariše

  Ko prijeti Postovani,Pope Gojko..Kazite Jasno..Pametna ste Lika,recite Jasno i kazite..Taj i Taj..Ne moze Vama Prijetiti niko u Crnoj Gori..Nece dat Crnogorci,Jamacno…p.s.Neprepoznavanje ,Obma i Samoobmana je Opasna Prijetnja..Nadasve Sebi…Naravno,nemojte se U skromnom pisaniju,Prepoznati..S Postovanjem

  2
  17
  1. Kafanski filozof komentariše

   @Buka
   Preti se i traktorskim kolonama i olujom, covece!
   Preti se i robijom od 12 godina zbog prekrsaja ne zlocina nego obicnog prekrsaja.!
   Sidji malo sa tog komunistickog uma montenegrinac i pogledaj oko sebe sta se desava!.

   19
   4
 2. Lange komentariše

  TEŠKE DANE DOČEKASMO POSLE ONE BOŽJE LEPOTE U LITIJAMA.AKO BOG DA LITIJE SE NASTAVLJAJU ALI BRAĆO I SESTRE ĐORAMO BITI OŠTRIJI TO MORA ZNATI I CRKVA.CRKVA MORA OŠTRIJE REAGOVATI NAROD JE UZ NJU DO SMRTI.NEBI NI PRVI NI ZADNJI PUT BIO DA NAS VLADIKA U BORBI VODI.JESU ONI BOŽJI LJUDI I PROPOVEDAJU MIR OK BLAGOSTANJE ALI NARODE(DJAVO)KE POJEO ŠALU TU SE PRINCIPI STAVLJAJU NA STRANU.NIŠTA SE PASIVNIM PONAŠANJEM NEMOŽE PROMENITI.MORA I CRKVA I NAROD KRENUTI OŠTRIJE AKO IŠTA MISLIMO

  13
  5
 3. Lange komentariše

  OSVESTITE SE BRAĆO KO GOD BILI I SRBI I CRNOGORCI ISKO NEZNAM ŠTO SE DELIMO TAKO,TU PODELU NAM JE NAMETNUO DPS GOVNJAVI.DOK SE MI SVADJAMO POJEDOŠE NAS MUSLIMANI I ALBANCI ,NARODE ONI IMAJU PLAN MI NEMAMO.AKDE PRVO DA IM POREMETIMO TE NJIHOVE PLANOVE SLOGOM I BRATSTVOM PA ONDA U ŽESTOK KONTRA NAPAD

  11
  4
  1. Q komentariše

   DPS je pretnja,a jos vise duh LSCG i Slavka Perovica u pozadini koji su i otrovali crnogorski narod mrznjom.Normalno muslimani i albanci sve to koriste 150%.

   4
   3
 4. Buka komentariše

  Bez uvreda Srbijanac,molim..ćor cesto bolje Vidi od,naizgled samo,Dalekovidaa .Autoprojekcija..p.s.Bratska Srbija se Raspada ,NA ZALOST, u Vremena Grozna Ova..Komunjare,Montenegrini,Bleri,Klintoni ….Krivi….p.s.U Domovinu Svoju Iznadprosjecni,da radis Nesto za Svoju Domovinu..samim tim i za Sebe..

  2
  5
 5. Vraneska dolina komentariše

  Све је јасно. Гледам овог несрећног Мугошу. Добро му стоји овај Милов комуњарски шињел. Црква је отров, Црква је опијум, Црква је зло. Рече ” могу одрадити вјерски обред” , “на литургији се не познају” итд. Гледам комби Бемајсов. Тачно 16 људи и њему….
  Наздравље! И нека нам је Бог велики на помоћи.

  4
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.