Spajanje “nespojivog“: Mržnja prema Aleksandru Vučiću ujedinila DPS, Zdravka Krivokapića i Demokrate!

14

Iako mjesecima vode rat do političkog istrebljenja, uglavnom daktilografskog tipa i neprekidnim bombardovanjem saopštenjima, DPS na jednoj i Krivokapić i Demokrate na drugoj strani, u svojim javnim obraćanjima i medijskim nastupima imaju jednu zajedničku stvar. Tačka spajanja im je okrivljavanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za sve ono loše u Crnoj Gori, iako nijednim svojim gestom, izjavom ili činom to nije zaslužio niti dao povoda.

Nakon što su dugo vremena, sve do svog izbornog sloma 30. avgusta 2020. godine, napadali Vučića zbog njegovih “velikosrpkih aspiracija“ prema Crnoj Gori, DPS i Đukanović u potrazi za medijskom pažnjom svih ovih mjeseci nastavljaju sa potrošenom pričom kako predsjednik Srbije želi da pokori Crnu Goru i ugrozi njenu državnost, koristeći svaku priliku da ponove svoje odavno izanđale teze.

Ono što je bilo iznenađujuće za ogromnu većinu demokratske javnosti i građana jeste što je sa gotovo istim narativom nastavio i premijer Krivokapić, odmah nakon parlamentarnih izbora. Nakon što je dobio mandat za sastavljanje vlade Krivokapić je promptno otpočeo rat sa onima na čijoj je bio listi, odmećući se od matične koalicije “Za budućnost Crne Gore“, napadajući Demokratski fropnt da je u dilu sa DPS-om, da su “DPS i DF dvije strane istog novčića“, postao je zvijezda drugosrbijanskih medija. U njima je često isticao kako su Vučić i Đukanović u zajedničkim poslovima, te kako tijesno sarađuju, a za šta se nije dao nijedan konkretan dokaz, niti se kasnije prilikom zvanične posjete Beogradu izvinio za tvrdnje koje je iznosio mjesecima. Iako je danas prodan i odbačen opd onih kojima se priklonio, prvenstveno “Vijestima“ i Abazoviću, Krivokapić ne prestaje sa napadima na DF i Vučića okrivljujući ih za njegov poliotički brodolom.

Pored Krivokapića, u otvorenoj mržnji prema predsjedniku Srbije ističu se i Bečićeve Demokrate, koje u svojoj političkoj paranoji, u našim lokalnim političkim problemima i ratovima, ne propuste priliku da okrive Vučića da “stoji iza svega“, pa ga je tako njihov potpredsjednik Koprivica nazvao i “diktatorom u Beogradu“, čime mu se “zahvalio“ za donaciju Nikšiću od dva miliona evra pred početak ove godine.

Više je nego očigledno da je dvodecenijska mrziteljska politika DPS-a i Đukanovića prema zvaničnom Beogradu pustila duboke korijene, te da je DPS virus ušao u mnoge političke subjekte koji nemajući odgovore na brojna pitanja i političko-ekonomske izazove, u nedostatku bilo kakvog programa, ideja i rješenja za obnovu i napredak države, pribjegavaju oprobanoj i prežvakanoj matrici: kriv je Vučić i zvanični Beograd, “velikosrpska agresija“ je konstanta, “pećinski nacionalisti“ niču kao pečurke poslije kiše.

14 Comments
 1. Jakov komentariše

  Pa i stoji Vucic iza svega i ne pravite se sasavi Zivkovicu. A mrznje nema samo se iznose stavovi i cinjenice. Budite vi dostojanstveni kao Demokrate i sve ce biti ok

  1. Kresoja+Bill komentariše

   Ja bih reka da je kriv Putin. Taj stoji iza svega lošeg u Milogori. Kriv je i za šverc droge i cigarets i nafte i za kavčane i za škaljare… Eto neka vam Bečić objasni što ste na listi Ruskih neprijatelja. Ono jeste baš neki jak neprijatelj. Smiješne li države.

  2. Љубисав komentariše

   Aj ne se*i stoji Vucic iza ovoga, a ne stoje ambasade Usa, Britanije Njemacke, EU, Nato i slicni njima. Dakle sva ta bagra smije da nas sere, a kriv je Vucic, koji se usudio da konkretno pomaze. E pa gori ste od svake banana drzave u istoriji. Cak i posrani hrvati imaju bar malo dostojanstva!

 2. Sirano komentariše

  Ne lupajte !!!

 3. Ksilofon komentariše

  Ali zato izdaju SNP prećutkujete…

 4. zlotvor komentariše

  Iz toga kako će DF reagovati (što mora biti odmah danas) ili možda neće reagovati vidjeće se da li vlasti u Beogradu stoje ili ne stoje iza cijele ujdurme sa tzv. manjinskim vladom.

  1. Goran komentariše

   @zlotvor: Apsolutno se slažem sa tobom, jedini način za DF da otkloni sumnju da oni i Vučić stoje iza Dritanove vlade je da preduzmu nešto zaista radikalno,btupa da Strahinja Bulajić smjesta, pto kažeš koliko danas raspusti skupštinu i raspiše izbore uključujući i predsjedničke, sa obrazloženjem da skupština ne vrši svoju dužnost a predsjednik republike prekrajanjem izborne volje krši ustav i zakon. Sve drugo je kupovina vremena za Dritana i anesteziranje naroda, što bi rekle demokrate, koliko god da mrzim da ih citiram

   1. milos komentariše

    Pa blokirali su Crnu Goru cijelu, kud ce radikalnije

    1. Ksilofon komentariše

     Čitavih 90 minuta 😀

 5. Rade komentariše

  Živkoviću, prodana dušo, džaba se upinješ da zaštitiš DF i AV. Oni su najveće zlo srpskog naroda, a šta si ti to neću ni izgovoriti.

 6. Buki komentariše

  Da Da Vučić je kriv ,a Mi 6 ne postoji … I Tita je Vučić postavio …

 7. Djujic komentariše

  Vucic nije sav svoj ,ne treba ga vrijedjati treba ga lijeciti.!

 8. Veselin komentariše

  Vucicu zavide!Ko i na koji nacin moze osporiti Vuciceve rezultate?Niko normalan!Ova nasa gamad to rade da se dodvore mentorima sa zapada.Juce je Makron rekao,,Srbija ce prva u EU“ uprkos tome sto je odbila da uvede sankcije Rusiji.A zasto?Pa zato sto je Srbija postala primjer kako se vodi ekonomska politika!Zato ova pascadija laje i lajace dok god narod ne ustane i srusi ovu gamad koja nam obraz uzese!

 9. zdravko komentariše

  Ostavite Vučka na miru. Dok obećava da neće biti ukinut izvoz hrane u zemljama regiona Vi lajete protiv njega. Ostavite Vučka na miru jer on zbog bratskih odnosa ne proziva nikoga iako je pokušana organizacija atentata na njega iz zemalja regiona a zamislite vođa atentata je iz Crfne Gore. Ostavite Vučka na miru jer on otvara fabrike i granice. Ostavite Vučka na miru jer ravnomjerno razvija sve gradove u Srbiji ne gledajući koje su nacionalnosti građani. Ostavite Vučka na miru i gledajte u svoje ognjište kao što on radi. Ostavite Vučka na miru jer je on odavno snimio kakvi ste ali uvijek će dati podršku sviom narodima u regionu. Ostavite Vučka na miru jer da ga ne napadate mebi imali šta raditi. Kako ste jadni i žalosni kukala Vam majka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.