Snažna eksplozija u Lugansku; Lavrov u Antaliji sa Kulebom, razgovaraće o dešavanjima u Ukrajini

1

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini. Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov otputovaće danas u Antaliju gde će sutra imati sastanak sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom. Humanitarni koridori koje je Rusija dogovorila sa Ukrajinom i dalje na snazi.

Istovremeno, juče je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da se „ohladio“ po pitanju ideje ulaska njegove zemlje u NATO. Takođe je, komentarišući mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa, izjavio da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija.

Sa druge strane, predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da je njegova zemlja zabranila uvoz energenata iz Rusije u vezi situacije u Ukrajini, ali i da istovremeno razume da saveznici u Evropi ne mogu da se pridruže toj zabrani.

Moskva žali što je Evropska unija pokrenula „totalni ekonomski rat“ protiv Rusije, rekao je za Sputnjik direktor odeljenja za ekonomsku saradnju MIP Rusije Dmitrij Biričevski.

„Od kraja februara postepeno su uvedena četiri paketa novih ekonomskih i sektorskih sankcija protiv naše zemlje“, rekao je Birčevski.

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Luganska, javlja reporter Sputnjika.

Za sada se ne zna koji objekat je pogođen, niti da li ima žrtava.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da oslobađamo teritoriju Marijupolja metar po metar, nacionalističke jedinice Ukrajine su slabo kontrolisane iz Kijeva, a situacija sa evakuacijom iz Marijupolja je otežana, poručio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Kako je rekao za televiziju „Rusija 24“, „nekoliko stotina hiljada ljudi i dalje je prinudno ‘živi štit’ za nacionalističke bataljone koji su sada koncentrisali svoje snage u Marijupolju“.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Pazi da se što ne dogovore dok gine ruska vojska

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.