Slavica Ilinčić: Poštovane kolege ne potpisujte peticije ukoliko vam takvo nešto bude ponuđeno!

6

piše: Slavica Ilinčić, profesorica

Drage kolege!

Ovih dana svjedočimo posljednjim pokušajima bivšeg režima da sačuva svoje najodanije pione, ili makar dio njih, a to su direktori škola. Svi znamo da u Crnoj Gori nema direktora koji nije prije stupanja na dužnost prošao kroz partijski skener neke od stranaka bivše vlasti. Sumnjamo i da su se mnogi od tih direktora ogriješili o zakon, da su ucjenjivali, pritiskali zaposlene, skupljali potpise uoči izbora, da su pravili razdor u kolektivima favorizujući svoje poslušnike, marginalizujući ljude koji im se nisu dopadali, manipulisali ugovorima na neodređeno, krili slobodne časove za svoje pulene i slično.
Najnoviji, očajnički pokušaj spasavanja sopstvene kože preduzeli su organizujući peticije navodne podrške nastavnika, a nerijetko i roditelja, kako bi se u javnosti stekao utisak da direktori zbog svog rada, objektivnosti i profesionalizma uživaju povjerenje većine. Svi znamo da nije tako, nego je stanje sasvim suprotno. Mnogi nastavnici jedva čekaju da im vide leđa.

Zbog toga vas, poštovane kolege, molim da još jednom pokažete već toliko puta potvrđenu hrabrost, i da ne potpisujete slične peticije ukoliko vam takvo nešto bude ponuđeno. Takođe vas molim da priblježite svaku uočenu nezakonitost, makar to bila i sumnja, jer moramo svi zajedno ući u borbu za naš bolji status. Svaka, pa i najmanja nepravda nanesena bilo kom od nas, koju ispravimo i otkrijemo, predstavlja krupan korak ka tom našem zajedničkom cilju. Svako od nas mora doprinijeti onoliko koliko je u mogućnosti. Prvo što nam mora biti pred očima jeste – pravda za sve nas

6 Comments
 1. ja lično komentariše

  Podrška za časnu profesoricu. Njen pokojni suprug je dao veliki doprinos sačuvanju istine i borbi za slobodu

  18
  1
 2. Lange komentariše

  Svaka čast gospodjo,mnogi su zamerali profesorima i doktorima što ne dignu glas a niko se nije pitao kako,30 god kadija te tuži kadija ti sudi.setimo se profesorakoji su stali u odbranu srpskog jezika svi su dobili otkaze bez prava na pravdu i odbranu tako i doktori.prošlo je to vrijeme i ova oeticija će im biti kao i zadnji protest sad 20og taman ih je 20 bilo žao mi što ne slikah bio sam u autu ostavili su zastavu u blatu i istu tu zastavu tako gleda 20 ~30 policajaca niko je ne podiže.a daru hapse za isticanje tudje,zar nije veći prekršaj skrnavljenje svoje zastave.ustaninite intelektualci više izdugnite se protiv tih gamadi sa kupljenim i sumnjivo stečenim diplomama dignite glas ,kogaće narod čuti ako ne profesora ili foktora

  12
  1
 3. E viva komentariše

  A ovaj sada kadar kao nije stranački.. Ajde ne prdnjavite više.. Znamo ko sta, šta ste, ta koju državu ste.. Nikada pomirenja sa izdajnicima cg.. Ne dps, nego cg..

  2
  9
  1. Lange komentariše

   E viva e viva e viva tvoja mama e viva evivs eviva tvoja mama.ovo ti svi drkadži.e majki pevaju.vsljda je slave šta li.

   3
   1
 4. Snjeg komentariše

  A sta kazete gospodjo na sramno ponasanje premijera .Kome on prijeti .?Kome ce on da zabrani strajk i smanjuje plate .Da li ga vi informisete sta se desava u skolama .?Da li se solidarisete sa bahatim premijerom na ustrb svojih kolega .Dok ste litijali da li je neko bio sankcionisan .Sramno .Svi vidimo sta se desava nemojte nas vi uciti sta treba a sta ne da potpisujemo.

  2
  8
  1. Lange komentariše

   Snjeg istopi se odavde

   4
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.