Skup „Srbija nade“ večeras u 19 časova u Beogradu

0

Skup pod nazivom „Srbija nade“ biće održan večeras na platou ispred Narodne skupštine, sa početkom u 19 sati. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na današnjem skupu „Srbija nade“ ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije. Istakao je da će na skupu govoriti kao predsjednik Republike, a ne kao lider stranke.
„I to je jedina stvar o kojom želim da razgovaram sa narodom, sa građanima, ja neću držati stranački govor, neću čak ni pominjati političke protivnike. Mislim da se obratim Srbiji, sa jednim dugoročnim planom. Obratiću im se kao predsjednik svih građana i pokazati kako i na koji način mislim da možemo da izađemo iz svega ovoga”, rekao je Vučić.
Dodao je da će to biti skup za pristojniju Srbiju, čak i onih koji glasaju za opoziciju, ali drugačije sagledavaju stvari.Predsjednik je rekao da skup koji se organizuje danas nije miting SNS-a, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.
„Ja samo da se izvinim Beograđanima jer posle 14 sati biće potpuni kolaps svuda. Kneza Miloša, Brankov most, Gazela, Bulevar kralja Aleksandra, cio put od Pančevačkog mosta, sve će biti zakrčeno. Da li će biti šetnje ili ne? Ako bude onoliko ljudi koliko mislimo, onda šetnja neće biti moguća zbog broja ili stampeda, ali vidjećemo… Apsolutno će biti miran skup“, rekao je Vučić.
Predsjednik je juče primio Srbe sa Kosova i Metohije koji su pješice došli u Beograd, kako bi prisustvovali današnjem skupu. Grupa Srba iz Leposavića, Sjeverne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odjeveni u majice na kojima piše „Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije“ krenula je 17. maja pješke ka Beogradu da bi prisustvovali skupu „Srbija nade“ i prešli 300 kilometara.

Pored građana iz cijele Srbije očekuje se da u Beograd dođu i Srbi iz Republike Srpske i Makedonije.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.