Škrelja odgovorio URI: Netačni navodi da je Đukanović insistirao na paket dogovoru po pitanju kadrova u pravosuđu

0

Apsolutno je netačno da je predsjednik Milo Đukanović insistirao na „paket“ dogovoru po pitanju kadrovskih rješenja u pravosuđu, jer da je tako bilo ne bi naša stranka imala izuzetno konstruktivan pristup prema izboru sudija Ustavnog suda i uglednih pravnika u Sudskom savjetu, poručio je Luiđ Škrelja, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

U saopštenju koje je medijima dostavila Služba za odnose sa javnošću DPS-a, Škrelja je reagovao nakon saopštenja Građanskog pokreta URA (GP URA) u kojem se između ostalog navodi da bi „članovi DPS zbog neizglašavanja ‘krnjeg’ Ustavnog suda trebalo da se prvo obrate svom predsjedniku partije, jer on je insistirao na paketu“.

„Pored toga što učestvuje u nečasnim planovima svog lidera, lijepi njegove etikete ‘ekstremista’ i ‘fašista’ svima koji im uznemiravaju savjest, URA i – besramno laže“, dodao je Škrelja.

On dodaje i da nema ničeg čudnog u ponašanju Demokratskog fronta (DF) koji je, kako navodi, iskoristio svoju poziciju „da ucijenjuje ‘naivnog’ premijera“.

„A on, pristajući na ucjene, iz samo njemu poznatog razloga, zapravo je i sam učestvovao u blokadi EU puta Crne Gore. Da je ucjenjivački repertoar DF širok, pokazuje i to da su dogovor oko pravosuđa uslovili i neizglasavanjem zakona kojim bi Zeta postala samostalna opština. Više je nego očigledno, da bi sljedeći ultimatum za famoznih 2/3 bio da Crna Gora postane članica Open Balkana“, smatra Škrelja.

Dodaje da je „repertoaru ‘korisnih’ ucjena nebo granica“.

„I ređale bi se sve dotle dok Crna Gora ne bi ostala bez mogućnosti da samostalno vodi svoju politiku, čvrsto ukopana u balkansko živo blato, sa izvjesnom perspektivom da se iz njega ne isčupa narednih nekoliko decenija. Hvala Uri i DF-u na takvoj ‘viziji’, ali je ovdje neće sprovoditi dok god ima onih kojima je svoja država draža nego tuđa“, zaključio je Škrelja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.