Skandalozno okupljanje: Bjelopoljci protestuju zbog pritvora napadača na novinara, nadležni ćute!

2

Više desetina građana Bijelog Polja okupilo se ispred zgrade Tužilaštva u tom gradu protestujući u zbog pritvaranja Nermina Omerovića i Edina Dizdarevića, koji su osumnjičeni da su u nedjelju veče napali novinara Seada Sadikovića. Okupljeni građani nose veliki transparent na kojem piše: “Svi smo mi Nero i Edo” u jeku koronavirusa gdje su okupljanja strogo zabranjena.

Crnogorska policija saopštila je u nedjelju, 21. marta, da je uhapsila dvojicu mladića zbog sumnje da su verbalno i fizički u Bijelom Polju napali novinara Seada Sadikovića. Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje od 72 sata.

 

Nakon toga su se na društvenim nrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako je došlo do sinoćnjeg incidenta u Bijelom Polju za vrijeme trajanje patriotske vožnje kroz grad.

Oni koji su objavili snimak tvrde da je Sadiković trčao za jednim vozilom i oteo crnogorsku zastavu, a on je priznao da je oteo zastavu.

Sadiković je sinoć rekao da je iz automobila koji je prolazio pored njega čuo najogavnije psovke na svoj račun.

“Iz čista mira. Najogavnije psovke. Nijesam vjerovao da su upućene meni, nijesam mogao to da shvatim. Prošao je auto pored mene i ja sam pošao za njim. Pitao: „Što hoćeš“, možda sam kazao neku psovku, ali to nije u mom maniru. Mislim da sam kazao: „Kome bre to bitango“. A on je nastavio da psuje najvulgarnije. Propratio sam ga, pošto je on malo požurio, ali ne može daleko. Stigao sam ga nakon tri-četiri metra: „Šta hoćeš“. Prosto ne vjerujući o čemu se radi, usred grada. Mislim da sam mu iščupao iz ruku zastavu kojom je mahao, a onda su skočili na mene”, rekao je Sadiković.

Protest je organizovan u vrijeme rigoroznih epidemioloških mjera gdje su okupljanja najstrožije zabranjena.

Ostaje nam da vidimo da li će nadležni reagovati ili će i dalje žmuriti na kršenje mjera.

2 Comments
 1. Ja komentariše

  Niko nama nije kriv što mi nismo složni,a upravo su isti ovi muslimani glavni kreatori podjele crnogorci i srbi,sve je ovo njihovo maslo.pogledaj to koja su to gamad to obrraza nema ,oči bi ti izvadio i još mapakovso da di ti kriv.ovo danas ovaj bezobrazluk i još mnogo toga govori da do smene tužilaštva sudija i policije mora doći ili će se sigurno kad tad zaratit odsad pa za pola godine.niko nemože biti bezobrazan kao musliman ustaša i šiptar.sve tri nacionalnosti srpski isprdak i neka su.pu pu

  9
  3
 2. Ja komentariše

  Inače ovog slupane i bilo daje neki obični musliman ,u pitanju su tamo vidjenije čoče porodice dizdarwvić i omerović pa bi oni da spašavaju šta se spasit može.ta lopovčad zabičila misli da može kako im im se hoće.policija pod hitno da privede organizatore pa u istragu neka protestvuju zajedno

  11
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.