SKANDAL: Za člana Borda direktora Elektroprivrede Vlada imenovala osuđivano lice!

16

Za člana borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) postavljen je Tahir Đonbaljaj koji je bio osuđen na deset mjeseci zatvora zajedno sa predsjednikom opštine Rožaje zbog sumnje da su oštetili gradsku kasu za 11.000 evra, potvrđeno je BORBI.

Đonbaljaj, koji je vršio dužnost samostalnog savjetnika za građevinarstvo, optužen je da je zloupotrijebio službeni položaj i oslobodio investitore S.M. i Š.M. plaćanja naknade za komunalno opremanje građevisnkog zemljišta i stambenog objekta u Gusinju.

Nova 43. Vlada Crne Gore očigledno nastavlja sa praksom da nagrađuje pojedince koji su se oglušili o Zakone Crne Gore pozicijama. Pored Đonbaljaja, Bošnjačka stranka je predložila i Emira Strujića u Bord direktora Elektroprivrede. Interesantno je što stranka koja je poražena na izborima 30. avgusta sad ponovo dobija mogućnosti da postavlja svoje kadrove u državne firme, a sve zbog promjene parlamentarne većine na relaciji URA-DPS.

Tahir Đonbaljaj prvostepeno je osuđen zajedno sa predsjednikom op­šti­ne Plav Or­han Šah­ma­no­vić zbog zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja. Šahmanović je osuđen na godinu dana zatvora. Osim Šah­ma­no­vi­ća, na de­set mje­se­ci za­tvo­ra osu­đen je sa­mo­stal­ni sa­vjet­nik za gra­đe­vi­nar­stvo u Op­šti­ni Ro­ža­je Ta­hir Đon­ba­ljaj, dok je na­mje­šte­nik za ob­ra­čun na­kna­de za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta Jo­van Lon­ča­re­vić tada do­bio osam mje­se­ci ro­bi­je.

Pre­ma op­tu­žni­ci, oni su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja ošte­ti­li grad­sku ka­su za 11.000 eura.

Šah­ma­no­vić je, ka­ko se na­vo­di u op­tu­žni­ci, zlo­u­po­tre­blja­va­ju­ći slu­žbe­ni po­lo­žaj i pre­ko­ra­če­njem gra­ni­ca slu­žbe­nih ovla­šće­nja, na ne­za­ko­nit na­čin, bez prav­nog osno­va, oslo­bo­dio in­ve­sti­to­re S.M. i Š.M. pla­ća­nja na­kna­de za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta i stam­be­nog objek­ta u Gu­si­nju.

16 Comments
 1. Radomir komentariše

  A nieje skandal, sto je u takvom drustvu i Milutin Djukanovic.. Nije skandal sto nam je DF vratio u zivot i Tahira i SDP. To nije skandal. ??

  1. Jakov komentariše

   Sram vas bilo a to sto ste se prodali i participirate sa tim isti Tahirom to je ok je li

   1. NAHIJE I BRDA komentariše

    ZNAČI SVAKA RIJEČ KONJ(EVIĆA) JE ISTINA U ŠTO NIJESMO NI SUMNJALI OD PRVOV DANA DA ĆE BIT TRGOVINA I DOGOVOR MILA I OVIH ŠTO ĆE „BLOKIRAT CG.“ NA RIJEČIMA NARAVNO

  2. Novak komentariše

   Istina! Sramota!

   1. Inženjer komentariše

    Taj je „pravi“.

  3. Laki komentariše

   Nema korupcije?
   Nema kriminala?
   Nema šverca?
   Nema pljačke?
   Nema nepotizma?
   Nema špijuna ?
   Nema poltrona?
   Nema izroda ?
   Nema fukara?
   NO SVE POŠTENI CRNOGORAC DO CRNOGORCA

 2. Q komentariše

  To što ti pričaš uradile su podmukle Demokrate i govno od premijera sa svojim lažnim ekspertima ! DF su ispalesamo naivne budale jer su mislileda ulaze u koaliciju sa ljudima a ne govnima !Ko zna možda jednog dana ovo bude objavljeno kad padne i ova naci-NATO vlada sa Rankom i njegovim Konjem.

  1. NAHIJE I BRDA komentariše

   ZNAČI SVAKA RIJEČ KONJ(EVIĆA) JE ISTINA U ŠTO NIJESMO NI SUMNJALI OD PRVOV DANA DA ĆE BIT TRGOVINA I DOGOVOR MILA I OVIH ŠTO ĆE „BLOKIRAT CG.“ NA RIJEČIMA NARAVNO

 3. Kika komentariše

  URA=DPS

 4. Ana komentariše

  Ne mislim da je gospodin Zdravko Krivokapic bio dobar premijer. Medjutim za crnogorske politicare je
  bio moralna gromada I svima je smetao. A iskreno, u odnosu na njih I nije tesko biti moralna gromada. Cak I ja velika gresnica, u odnosu na njih ispadam Djevica Marija .

 5. Zdravko Stanišić komentariše

  Istekao je Đonu uslov. 😄😄Glavno je da Dritko ostavi Milutina.

  1. Desimir komentariše

   Hvala Boze, gdje nam je drug Mandic ? Vjerovatno, na jahti, razmislja o napacenom srpskom i ruskom rodu

   1. Ivanka komentariše

    Otisao je da ratuje za rusku stvar u Ukrajini.

 6. Hosic komentariše

  Ovi ne smiju ni da objave za milutina.oce da sakriju sramotu i izdajnicki dogovor jos od pocetka.sad ce valjda i ovi ludi Srbi vidjeti ko su mandic.radunovic.djukanovic.knezevic…sve su ovo davno dogovorili kod vucica cilj je bio sprijeciti proteste naroda.sad mogu i sa kurtijem.pih rukovodstvo fronta izdajnicko

 7. Super komentariše

  E vala ove su zestoko kaznili zbog 11000 koje su oslobolili neko lice u cilju razvoja biznisa i zaposljavanja. Manje su dobili clanovi OKG i drugi koji su ostetili drzavu za milione. Evo sad Podgorica preko biznis zona umanjuje invesitorima naknade za opremanje i oslobadja ih na 1p godina pojedinih taksi. Posteniji je ovaj Sahmanovic nego mnogi. Sramno!

 8. NAHIJE I BRDA komentariše

  ZNAČI SVAKA RIJEČ KONJ(EVIĆA) JE ISTINA U ŠTO NIJESMO NI SUMNJALI OD PRVOV DANA DA ĆE BIT TRGOVINA I DOGOVOR MILA I OVIH ŠTO ĆE „BLOKIRAT CG.“ NA RIJEČIMA NARAVNO

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.