Skandal u Kninu: Nekadašnji komandant Skejo sa pristalicama urlao „Za dom spremni“, građani aplaudirali

1

Hrvatska danas obilježava godišnjicu zločinačke akcije „Oluja”, koja ni ove godine nije prošla bez incidenata.

U zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobjede, proterano je oko 250.000 Srba, a više od 1.800 ubijeno je ili nestalo.

Nakon što je premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao da je srpsko rukovodstvo sa Beogradom natjeralo Srbe „na odlazak”, HRT prenosi da je bivši komandant HOS-a Marko Skejo sa dvadesetak svojih pristalica prošetao Kninom uzvikujući ustaški pozdrav „Za dom spremni”.

Ono što je još šokantnije od Skejovog ispada, jeste to što su gotovo svi prisutni aplaudirali i zajedno sa njim uzvikivali ovaj pozdrav, piše „Slobodna Dalmacija”.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozorili su da je „zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimerenog sadržaja, zabranjeno je podsticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, verskoj ili po drugoj osnovi) zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje povreda i da će se, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, vršiti audio-video snimanje i fotografisanje javnog skupa“.

Skejo, nekadašnji ratni komandant Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) i prošle godine je napravio incident, urlajući ustaški pozdrav na obilježavanju godišnjice Oluje.

Skejo je poznat po interesantnom stajlingu, odnosno brkovima kakve je nosio njegov ideološki otac Adolf Hitler.

1 Comment
  1. Bajro komentariše

    Spremni ste vi za k. Junaci udarili na goloruki narod. Vi ste spremni za pakao. Popiškim ti se u brkove goveda sa livade !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.