Sirija priznala nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike!

0

Sirijska Arapska Republika je danas priznala nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

– Sirijska Arapska Republika odlučila je da prizna nezavisnost i suverenitet Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike – navodi se u saopštenju sirijskog ministarstva spoljnih poslova koje je objavila sirijska državna agencija SANA.

Predsjednik Sirije Bašar el Asad je 16. juna 2022. godine rekao da su Amerikanci ti koji kontrolišu džihadiste u njegovoj zemlji i neonaciste u Ukrajini.

– To znači da se Rusija i Sirija bore protiv istog neprijatelja, jer i jedne i druge teroriste i neonaciste kontroliše ista država, SAD – rekao je sirijski lider.

On je tada na sastanku sa zamjenikom predsednika Državne dume Dmitrijem Sablinom i delegacijom Donjecke Narodne Republike, istakao da se glavna i najveća bitka vodi protiv politike hegemonije koju sprovodi Zapad.

Asad je tada čestitao delegaciji DNR oslobođenje većeg dijela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR.

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina je tada rekao da će Moskva pozdraviti priznanje DNR i LNR od strane drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirije.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.