Sigurno utočište kriminalaca: Vođe crnogorske mafije iz Španije rukovode švercom kokaina!

1

Nekoliko visokopozicioniranih pripadnika crnogorskih klanova već izvjesno vrijeme svoje poslove obavljaju iz Španije, gdje su povezani sa tamošnjim kriminalcima, saznaje Borba.

Istražitelji su došli do podataka o njihovom kretanju o čemu su obaviještene španske kolege.

Kako nezvanično saznajemo u bezbjednosnim krugovima, najmanje trojica vođa klanova iz Crne Gore se trenutno nalaze u toj zemlji. Za dvojicom crnogorska policija traga, a jedan se još uvijek ne potražuje.

“Operativni podaci ukazuju da su oni u Španiji stvorili posebnu mrežu saradnika i da se bave švercom narkotika”, kaže naš izvor.

Balkanska mafija okupljena u Španiji je zapravo kriminalno bratstvo Srba, Crnogoraca, Albanaca i Hrvata. To su ljudi iz podzemlja, ali i bivši specijalci srpskih i hrvatskih paravojski, koji se bave poslovima trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudi, razbojničkih pljački i plaćenih ubistava.

Španija, kao raskrsnica puteva iz Evrope, Afrike i Amerike, postala je centar za skladištenje i distribuciju kolumbijskog kokaina, koji stiže direktno brodovima iz Kolumbije ili preko Južne Afrike.

Španija je kao centar narko-biznisa bila baza i odbjeglim narko-bosovima Darku Šariću i Luki Bojoviću.

U istragama španske policije otkrivena je i milionski vrinedna imovina ovdašnjih klanova. Njihovi stanovi otkriveni su u Madridu, Barseloni, Grenadi i Marbelji, u Malagi, kao i brojne jahte za koje se sumnja da su korišćene za prevoz droge.

1 Comment
  1. […] Inspektori su došli do podataka o njihovom kretanju o čemu su obaveštene španske kolege, saznanja su crnogorske Borbe. […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.