Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku: Glasanje će po deveti put biti ponovljeno sledeće nedelje

2

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Šavniku Dušan Radanović kazao je da su birački odbori razdužili izborne materijale sa oba biračka mjesta i da će glasanje, po deveti put, biti ponovljeno u nedjelju 18.decembra.

U zgradi Opštine Šavnik prekinuto je glasanje. Članovi Biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika nisu dozvolili biraču, za koga tvrde da nije iz šavničke opštine, da glasa.

Predsjednik Biračkog odbora je pozvao policiju, a do prekida je glasalo sedam birača.

Član biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika Dalibor Šćepanović precrtao je dvadesetak glasačkih listića.

I u selu Kruševice je prekinuto glasanje.

I u Kruševicama član Biračkog odbora iz koalicije „Za budućnost Šavnika“ nije dozvolio biraču, za koga tvrdi da nije iz Šavnika, da glasa.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Dosadašnja gradska vlast, predvođena Demokratskom partijom socijalista, i Demokratski front i Demokrate, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, a Šavnik je sedmicama u žiži i javnosti u regionu.

Na Kruševicama i u zgradi Opštine ukupno je 541 birač, što je skoro 27,5 odsto od ukupnog broja. Na biračkom mjestu Šavnik upisana su 483 birača, a u selu Kruševice 58.

Koalicija DPS-SD je osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

2 Comments
  1. Qyu komentariše

    Ako je neko prijavljen nekome na adresu bez njegovog znanja šta ne zovete nosioca adrese i ne hapsite lažno prijavljenog i onog ko mu je izdao ličnu kartu a ako je legalno prijavljen nek nosioc adrese plača porez na postanarstvo i stvar gotova.Ovako možete do majmunova u nedogled .Neko mora odgovarati za izdavanje lični karata bez pokriča dok zdruge strane protjeruju se ljudi iz Cg koji smetajumontenegrinskim neonacistima.

  2. Dokle smo dosli komentariše

    Lažno priavljivanje je krivično djelo, a odgovorni su i oni što su to omogućili. Smije li taj lažno prijavljeni ući u kuću na koju je prijavljen?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.