Šaranović: Bivši gradonačelnik Vuković da prestane sa opstrukcijama predaje vlasti; Poziv Milatoviću za rubriku “vjerovali ili ne”

1

Potpredsjednik i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Danilo Šaranović pozvao je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da prestane sa višenedeljnim opstrukcijama predaje vlasti i, kako je naveo, spakuje lične stvari iz Kabineta Glavnog grada. On je kazao da je za rubriku “vjerovali ili ne” informacija da je Vuković pozvao na konsultacije jednog od nosilaca pobjedničkih izbornih lista.

On je podsjetio da su prije samo nekoliko mjeseci, poslanici DPS-a su pisanim aktom obavijestili Skupštinu da su odlučili, zbog složene ekonomske i geopolitičke situacije, da preuzmu nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine i da sa još jednim brojem poslanika, oni sazovu sjednicu Skupštine na kojoj je birana 43. Vlada i predsjednica Skupštine.

– Zamislite, oni koji su svojim potpisom priznali da su nasilno preuzeli ustavne nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine koji jedini može da saziva sjednice, oni koji su nakon toga predložili i usvojili neustavne zakone o odlaganju lokalnih izbora i set neustavnih antizetskih zakona, dijele svakodnevno nekom lekcije o poštovanju Ustava i predstavljaju sebe ustavobraniteljima – kaže Šaranović.

On je DPS nazvao najvećim uzurpatorima vlasti i antidemokratama koje pamti savremena Crna Gora.

– Pogledajte samo na kako jeftin i primitivan način od kog se svakodnevno ograđuju i njihovi članovi i koalicioni partneri, a da ne govorimo o međunarodnoj zajednici, opstruiraju preuzimanje vlasti u nekoliko crnogorskih opština u kojima su ubjedljivo izgubili na izborima – kaže on.

On je kazao da je za rubriku “vjerovali ili ne” informacija da je Vuković pozvao na konsultacije jednog od nosilaca pobjedničkih izbornih lista.

– Gospodine Vukoviću, Vi ste bivši gradonačelnik i Vaše vrijeme na toj poziciji je isteklo. Vaše je da prestanete sa višenedeljnim opstrukcijama predaje vlasti i spakujete lične stvari iz Kabineta, jer to je odluka građana Podgorice koji su dali ubjedljivu većinsku podršku i pobjedu dosadašnjoj opoziciji – kazao je on.

Šaranović je dodao da je sve drugo stvar Skupštine Glavnog grada i njene sjednice, na kojima će se izabrati novo rukovodstvo Glavnog grada.

– Tako da, pustite se trikova, farsičnih konsultacija i glumljenja demokratičnosti. Sve što ste Vi i Vaša partija uradili u prethodnim nedeljama i mjesecima je bilo antiveropski, antidemokratski i nadasve uzurpatorski – zaključio je Šaranović.

1 Comment
  1. Kod-90 komentariše

    Pi derpavo smeće, pi! Dao vam Bog da loče te, pi bolesna bagro!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.