Ruski obavještajci tvrde: Unutar „Azovstala“ nalazi se laboratorija za ispitivanje biološkog naoružanja!

0

Ruske obavještajne službe došle su do operativnih podataka da se unutar ukrajinske fabrike „Azovstal“ u Marijupolju, koja je danima žarište žestokih sukoba, nalazi laboratorija za ispitivanje biološkog naoružanja. Prema njihovim navodima, u krugu ove industrijske zone trenutno se krije više od 3.000 nacionalista i stranih oficira.

Obavještajci najveće države svijeta tvrde da se ispod ovog Industrijskog kompleksa, koji Rusi drže u obruču i čiji je vlasnik ukrajinski oligarh Rinat Ahmetov, prostire mreža od 24 kilometra tunela na dubini do 30 metara, gdje su sprovođeni eksperimenti sa biološkim oružjem.

Prema riječima lidera Donjecke narodne republike Eduarda Basurina, među nacionalistima i stranim borcima nalazi se i određeni broj vojnika NATO, kao i naučnika koji su bili u vezi sa biološkim laboratorijama u Ukrajini. Unutar „Azovstala“, kako tvrdi ruska strana, smješten je i tajni NATO objekat PIT-404 u kojem je, navodno, blokirano oko 240 stranaca, uključujući oficire zapadne vojne alijanse i francuske Legije stranaca. Rusi tvrde da tunele sa oklopnom zaštitom ne mogu da napuste obaveštajci iz SAD, Kanade, Nemačke, Francuske, Italije, Turske, Švedske, Poljske i Grčke.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.