Nova Vlada uvela sankcije Rusiji, a Moskva otkazala turiste!

22

Ruska aviokompanija Ural airlines otkazala je let za Crnu Goru koji je bio predviđen za danas u podne, saopšteno je iz Aerodroma.

Spektr.press je potom objavio zvaničnu izjavu predstavnika kompanije Ural Airlines u kojoj stoji da ta kompanija navodno nije dobila nikakvu zvaničnu potvrdu o ukidanju obaveznih negativnih PCR testovca za putnke iz Rusije koji ulaze u Crnu Goru.

“Let za Tivat je otkazan zbog toga što kompanija nije dobila dozvolu Ministartva inostranih poslova Rusije da leti za Crnu Goru. Otkazuju se svi letovi za Tivat planirani za period od 26. aprila do 24. maja. Svim putnicima će biti refundiran novac za karte koje su kupili”, prenio je ruski porat saopštenje Ural Airlinesa.

Ta kompanija je ranije, planirala da od 26. do 24. maja leti jednom nedjeljno na relaciji Moskva-Tivat-Moskva. Ovakav razvoj događaja prouzrokovao je rijetke komentare na pojedinim Fejsbuk stranicama koje okupljaju Ruse koji žive u Crnoj Gori ili je redovno posjećuju, a koji su na račun toga napravili i šaljive ilustracije sa navodnim novim nlogom kompanije Ural Airlines.

Let Ural Airlinesa sa moskovskog aerodroma Domodedovo za Tivat trebalo je da bude prvi let jedne ruske aviokompanije za Crnu Goru nakon pauze duže od godinu dana, uzrokovane prvo crnogorskim zatvaranjem granica sredinom marta prošle godine zbog pandemije koronavirusa, a onda nespremnošću ruskih vlastu da dozvole obnovu redovnog aviosaobraćaja između dvije države zbog činjenice da je Crna Gora u međuvremenu pojačala svoje ekonomske sankcije prema Rusiji, pozivajući se na potrebu usklađiuvanja svoje, sa spoljnom politikom Evropske unije.

Ruske vlasti letove prema Crnoj Gori ne dozvoljavaju jer zvanično, imaju rezerve prema epidemiološkoj situaciji u našoj državi, ali zapravo ne davanjem dozvola svojim kompanijama da obnove ljeti vrlo frekventne letove između dviju država, Moskva reaguje na sve širi spektar ekonomskih sankcija koje Crna Gora uvodi Rusiji, zvanično ih pravdajući time da naša država tako samo slijedeći spoljnu politiku EU.

Tržite Rusije izuzetno je bitno za Aerodrom Tivat koji je u 2019. na linijama prema toj državi zabilježio promet veći od 620.000 putnika, ali i za crnogorsku turističku industriju uopšte jer su Rusi prethodnih godina bili među najbrojnijim stranim turistima na primorju.

Ministar ekonomkskog razvoja Jakov Milatović još prošle nedjelje je u medijskim nastupima kao navodno, gotovu stvar, predstavljao to da će redovan i čarter aviosaobraćaj između Rusije i Crne Gore biti uspostavljen već ove sedmice, ali se to nakon poteza Ural Airlinesa, izgleda neće dogoditi u skorije vrijeme.

Ural Airlines je ranije od menadžmenta Aerodroma Crne Gore, za ovu sezonu tražio slotove za svakodnevne letove Moskva-Tivat počev od 1.juna, odnosno letove iz Ekaterinburga za Tivat jednom sedmično počev od 29. maja.

Ruski mediji su objavili informaciju da iako Crna Gora ne traži negativan PCR test za turiste iz Rusije, putnicima koji su jutros na moskovskom aerodromu Domodedovo namjeravali da putuju sa Ural Airlinesom za Tivat, je navodno, prilikom čekiranja traženo da prilože negativan test, zbog čega je petnaestak njih moralo da se na licu mjesta podvrgne brzom testiranju.

“Nakon toga su svi koji su se čekirali, odvedeni do odlaznog gejta ali je let onda na kraju ipak otkazan. Predstavnici aviokompanije su to objasnili činjenicom da Crna Gora navodno nije dala saglasnost da se leti za tu državu”, objavio je ruski portal Spektr.press uz napomenu da u tom momentu nisu mogli dobiti komentar od strane crnogorskih vlasti na takvu informaciju.

(Vijesti)

 

22 Comments
 1. Marko komentariše

  Njihovi su ih obavijestili da nije dobro vrijeme za slijetanje u CG.

  38
  2
 2. krivi komentariše

  kako sijes tako zanjes

  85
  1
 3. Kontra revolucija komentariše

  I tako ispade Crna Gora ponovo gumena skakajuca loptica za prozapadne sile protiv Rusije !.
  Jadno je gledati jedno suicidno društvo koje se samoubija da bi zadovoljilo nekoliko kapitalistickih kolonijalistickih drzava !.
  Bravo nova vlado, ulizicki nema šta !.

  95
  2
 4. tako stoje stvari komentariše

  U laži su kratke noge…toliko o sposobnosti vlade Zdravka Krivokapića i najavama ministra za ekonomski razvoj.

  74
  2
 5. ajica komentariše

  pogledajte trojna koalkicijo mentori vijesti dzudi rajnke i ostali iz eu . udarite im vi krivokapicu jos zesce sankcije a nagrdicete ih pa ce vam sezona proci isto ka prosle godina jos ako vam srbi otkazu najebali ste . evo srbija koja nije u nato i koja igra na dvije stolice naoruzava je rusija pregovara sa briselom pa joj niko ne namece sto je u sprezi sa rusijo i sto nije u nato a mi scako malo u ambasade za misljenje i nemogu jadni oni na popis poci da ne pdju ovi nasu glavari na konsultacije . e to vam je to ljudi kad ste od prvog dana postali servilni i savili kicmu sluzeci zapadu i njihovim interesima ne gledajuci svoje i ostavljajuci mila da vas vija korbacem uz ono obavezno uvazeni i tajnim sastancima becica i krivokapica sa diktatorom . e sad vi krivokapicu becicu i abazovicu i misko perovicu i rakcevicu dovedite goste . dade vam putin ono preko dva krivokapicu pa sad idi kod dzudi da te ufati za mudi.

  59
  2
 6. Ivi komentariše

  Pi kreten Abazović, pi kreten Krivi. Pogledajte ovo.

  61
  4
  1. Monarch komentariše

   Pi ti,kzasto samo oni nabrojani.

   7
   12
 7. Onako usput komentariše

  Zbog Srebrenice se krvi u Vladi i traze ostavke , a za ono sto nas se direktno tice , a zbog cega ce mozda neko dici ruku na sebe , jer mu je sezona jedini spas da vrati kredit ili prezivi , za tu “sitnicu” niko Radulovica ni ne kudi , ne daj Boze da pozove za odgovornost!

  Zapravo , sta nas briga za turiste i egzistenciju , Abazovic je u opasnosti , pa ajde da mu damo koji glas u Novom , kao sto ih je dobio za laz o nepotkupljivosti (21 milion).Cim dobije glasove , Kavcani ce se prepasti i odustati 😀

  46
  2
 8. Bokelj komentariše

  Ja sam siguran da će Vlada CG na čelu sa dr. Zdravkom Krivokapićem žesoko odgovoriti Rusiji na ovakvom ponašanju i da će im, u skladu sa Evropskom i Natovskom pokitikom, uvesti dodatne oštrije sankcije. Treba odbaciti molbu predsjednika Rusije Vladimira Putina da se sastane sa Milom i Zdravkom. Dakle, rukovodstvo Rusije i građani Rusije će biti žestoko kažnjeni novim sankcijama od strane Crne Gore. Crna Gora će obustaviti Rusiji isporuku velikog kontigenta vojnih vozila “Mašan” i time doprinijeti slabljenju odbrambene moći Rusije.

  60
  2
  1. tako stoje stvari komentariše

   Ovaj ti je dobar, za desetke 🙂

   37
   1
  2. Vasojević komentariše

   🤣🤣🤣 ovo ti je dobro

 9. Veselin komentariše

  Ona nasa dzukela od ministra je trebala da pita nekog o mentalitetu rusa. Rusi su patriote i strasno su osvetoljubivi. Sad neka podnese ostavku zajedno sa Krivokapicem jer je unistio turisticku sezonu i Crnu Goru.

  50
  1
 10. TREPCA komentariše

  KAKO HOCE , OVAKO SE VODI KONTRA POLITIKA , OSTAVILI SU NAS 1999 NA MILOST I NEMILOST NATO ALIJANSI PA SMO PRETEKLI … TADA SU IZGUBILI CITAV BALKAN U GEO POLITICI .

  46
  18
  1. Vuk1 komentariše

   Ma nemoj?
   A poznato je da smo mi citav Pristinski korpus poslali njima za rat u Ceceniji a oni nama tako vratili?!?!

   8
   2
  2. Stari kapetan komentariše

   TREPČA, tako je. Vi ste u pravu, naš narod je kratke pameti. Ja sam pravoslavac, Srbin, rođen u CG, živim ovdje, ali moram da kažem…ovi Rusi, koji su htjeli da dođu u CG su ništa robe isto kao većina nas ovdje. CG im uvela sankcije, ponižava Veliku Rusiju bez koje bi krepali od gladi u teškim vremenima u 18. i 19. vijeku, i pored svega toga oni opet “navalili”u CG. Nikad nebih putovao tamo gdje nijesam dobrodošao.

   11
   1
   1. zorzi komentariše

    Ne talasaj mnogo…stari kapetane

    1
    3
 11. Milutin komentariše

  Ukineš sankcije rusiji i dobiješ turiste iz rusije čitavih 9 meseci.ili slušaj strane ambasade i sisaj palac cele godine.

  92
  1
  1. Kresoja Bill komentariše

   Čuš njega, palac? Bit će da je ono drugo što se sisa.
   E, tako se to radi. Da je kojim slučajem Radoje Domanović propustio da napiše “Vođu”, ovo bi bila idealna prilika za nekog novog pisca. Koga je slepac na put izveo? Udri Rusima oštre, bratske sankcije, proteruj Srbiji ambasadora, mijenjaj ministra jer ti njegov stav nije po volji gazdama i onda budi siguran da će ti primorje napuniti razdragani i opijeni tvojim dijelom Njemci, Francuzi, Englezi, Danci i Holandjani. Hoće al u k…..c.
   Bankrot.

   17
 12. Istina je jedna nema dvije komentariše

  Vlada ,, ekspertski “… Nema sto, samo da nam objasne za koga rade, za cije interese…? Je li crnogorskih gradjana…? Da nam hoce reci bar… (pardon deo vlade prvenstveno premijer i ministar s. p. Radulovic)

  18
 13. Mihailo komentariše

  Hvala Svetom Vasilija da i Rusi jednom pokažu da imaju kičmu prema velikocrnogorskom fašističkom i kvislinškom šljamu. Sticao se utisak da što velikocrnogorski fašisti i kvislinzi više bace kamenom prema Rusiji, to im Rusija više popušta i dopušta.

  20
 14. alf komentariše

  ZBCG su nam doveli KRIVOKAPIĆA, ZBCG moraju da ga maknu.

  4
  3
 15. Čiko komentariše

  A gdje je onaj ministar vanjskih poslova sa harizmom smrznute lignje, što je sa DPSovcima drugovao deceniju pa ga Zdravinjo nagradio portfeljom? Ima li koga da kaže onome da se pakuje i ide u kancelarije DPS-a da vodi spoljnu politiku?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.