Rusija i Turska dogovaraju vojnu operaciju

0

Turska trenutno sprovodi konsultacije sa Rusijom kako bi uskladila pristupe kada je riječ o vojnoj operaciji u sirijskom Afrinu, izjavio je ministar odbrane Turske Nuretin DŽanikli.
„Pripremamo se za operaciju u Afrinu, preduzimamo sve neophodne korake. Sa Rusijom i ostalim zemljama regiona koordinišemo naša dejstva, a neophodno je da uskladimo poglede na novonastalu situaciju budući da će operacija svakako biti sprovedena“, rekao je on.
Turska u stanju borbene gotovosti, šefovi Generalštaba i obaveštajnih službi u Moskvi
On je takođe rekao i da su pozivi iz Vašingtona da se Turska suzdrži od napada na sirijske Kurde i da se skoncentrišu na borbu protiv terorističke orgnaizacije DAEŠ prazne priče.
„Čuli smo ocene Stejt departmenta po pitanju vojne operacije u Afrinu. To su prazne priče budući da je sa pretnjama DAEŠ-a završeno“, naveo je.
Podsetiom, juče je saopšteno da su Šef Generalštaba Turske Hulusi Akar i šef Nacionalne obaveštajne službe Turske Hakan Fidan doputovali u Moskvu, gde su razgovarali sa šefom Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerijem Gerasimovom o situaciji u Siriji

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.