Rusija: Štitićemo svoje granice i vojnim sredstvima

0

Rusija će štititi svoju teritorijalnu cjelovitost kako političkim, tako i vojnim sredstvima, zamjenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov, komentarišući incident sa britanskim razaračem “Defender” u Crnom moru.

“Teritorijalna cjelovitost Rusije neprikosnovena. Neprikosnovenost njenih granica je apsolutni imperativ. Čuvaćemo je, kako diplomatskim i političkim, tako i, ako zatreba, i vojnim sredstvima”, rekao je on.

Balansiranje na ivici sukoba može imati teške posledice, naglasio je Rjabkov.

“Ogorčeni smo njihovim (britanskim) ponašanjem i naglašavamo da balansiranje na ivici sukoba može imati najteže posledice za one koji takve događaje planiraju i zatim pokušavaju da ih realizuje”, naglasio je zamenik šef diplomatije.

On je primetio da situacija liči na anegdotu: granicu narušava razarač pod nazivom “Branilac”.

“To je vrlo ozbiljno, osuđujemo akcije britanske strane”, zaključio je Rjabkov.

Juče je Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi spriječila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povrijedi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Velike Britanije prokomentarisao je navode da je njihov razarač narušio rusku granicu tvrdeći da je brod realizovao miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine. Kako kažu, niko nije pucao na razarač.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.