Rusija: Pilula za smirenje Zelenskog – SAD razmatraju novi paket pomoći

0

Sjedinjene Američke Države razmatraju novi paket vojne pomoći Kijevu kao „pilulu za smirenje“ koju su Zelenskom pripremili prekookeanski „dobročinitelji“, navodi u saopštenju ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Situacija na frontu i u ukrajinskoj vladi je na ivici potpunog kolapsa, dodaje ruski diplomata i naglašava da je „smrtonosni poklon objavljen uoči desete godišnjice Evromajdana“.

Na taj način autori i ideolozi antiruske kampanje, prema riječima Antonova, jasno stavljaju do znanja Ukrajincima da su i dalje „u igri“. Pritom, nisu uzeli u obzir smrt hiljada ljudi od oružja koje dolazi sa Zapada, dodaje Antonov ističući da je za američki vojnoindustrijski kompleks jedino važno ostvarivanje profita od „projekta Ukrajina“.

„Važno je da Zapad shvati da Rusija, koja se bori za svoje nacionalne interese i bezbjednost, ne može biti poražena na bojnom polju. Svako snabdijevanje postsovjetske države zapadnim oružjem je produžavanje agonije bankrotiranog režima u Kijevu“, upozorava Antonov.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.