Katnić saslušao Abazovića o novcu koji mu je nuđen poslije izbora

2

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dao izjavu pred tužiocem povodom prijetnji koje su mu upućene preko društvenih mreža, prenosi Dan.

On je saopštio i da je u toku izviđaj u odnosu na Abazovićevu izjavu da mu je neko nudio novac, o čemu je govorio u emisiji „Načisto” kod novinara Petra Komnenića.

Katnić nije mogao da saopšti da li se u konkretnom slučaju radilo o političkoj korupciji, već je istakao da će tužilaštvo izvršiti sve provjere i ispitati slučaj do kraja, nakon čega će se utvrditi da li je taj slučaj u nadležnosti specijalnog tužioca.

Predstavnici GP URA nedavno su saopštili da je predsjednik te stranke dobio ozbiljne prijetnje.

Mediji su objavili da je Abazoviću prijetio član jedne kriminalne grupe iz regiona.

Kako je „ Dan“ ranije objavio, R.Š. se sumnjiči da je prijetio Dritanu Abazoviću, a pošto taj Rožajac ne živi u Crnoj Gori, crnogorska policija je zatražila pomoć Interpola kako bi on bio lišen slobode.

U prijetećoj poruci Abazoviću je poručeno da će biti zaklan.

“Sa jednog profila na društvenoj mreži upućene su prijetnje lideru političke partije URA Dritanu Abazoviću, sa čime je upoznata policija, koja je provjerama identifikovala R.Š. (69) iz Rožaja kao lice koje je putem jedne društvene mreže uputilo prijetnje Dritanu Abazoviću, o čemu su obaviješteni službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje saopšteno je „Danu“ iz policije.

Ta informacija je proslijeđena i službenicima Sektora za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Grupi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Daljim policijsko-tužilačkim aktivnostima utvrđeno je da je posledica nastupila u Ulcinju, pa je predmet upućen Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj i upoznat je nadležni tužilac. Po izjavi bliskog srodnika R.Š., koja je uzeta na zapisnik, R.Š. ne živi u Crnoj Gori, veću Švedskoj, te je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijskusaradnjuproslijeđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu za određene provjere za to lice pojasnili su iz policije.

Sa preduzetim aktivnostima je upoznat Abazović, koji je izjavio da se ne osjeća ugroženo.

“Dalje radnje po ovom predmetu su u toku. Od strane nadležnog organa sačinjen je izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti lidera poli-tičkog subjekta URA Dritana Abazovića, te, shodno tome, Uprava policije prema Dritanu Abazoviću preduzima mjere bezbjednosne zaštite” saopšteno je „Danu“ iz Uprave policije.

Kako se sumnja, R.Š. je poručio Abazoviću da će biti zaklan ukoliko nastavi „družbu“, odnosno pregovore i saradnju sa „četnicima*.

“Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš sa njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori” napisao je, kako se sumnja, R.Š.

Gostujući ranije na Fejs TV, Abazović je rekao da su mnoga pisma koja je dobio dobronamjerna, a da je jedan dio njih naručen.

Liberalna partija je pozvala ministraunutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i vršioce dužnosti direktora policije i ANB-a Veska Damjanovića i Dejana Vukšića da odgovore ko je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću uoči stupanja na tu funkciju nudio mito u iznosu od 21 milion eura.

– Ko je, kada, gdje, na koji način i pod kojim okolnostima, te sa kojom namjerom, ponudio 21 milion eura potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću? Šta ste povodom tog ličnog priznanja pomenutog potpredsjednika uradili, ko je pozvan na informativni razgovor, koje su činjenice utvrđene i da li ste pribavljene informacije proslijedili tužilaštvu pitali su iz LP-a.

Abazović:Tužilac neka radi svoj posao

Gostujući u jednoj emisiji početkom decembra, Abazović je kazao da je tačna informacija da mu je nuđen 21 milion eura, ali nije želio da kaže ko mu je nudio novac.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je tim povodom izjavio će u narednom periodu preduzeti određene aktivnosti radi provjere tih navoda.

“Mi ćemo svakako narednih dana odlučiti da li ćemo uputiti poziv Abazoviću radi obavljanja razgovora u svojstvu građanina kako bi nam saopštio svoja saznanja. Takođe ćemo preduzeti sve ostale aktivnosti-da utvrdimo da li mu je neko nudio novac, da li je u pitanju politička korupcija ili nešto drugo i da li je slučaj iz naše nadležnosti”,  naveo je Katnić.

Abazović mu je odmah nakon toga poručio da slobodno radi svoj posao, ne precizirajući da li će tužiocu saopštiti ko je osoba koja mu je nudila mito.

2 Comments
  1. Vesna komentariše

    Je li saslusao svoju zenu kad su njoj nudili mito

  2. Ljubiša komentariše

    Sve napisao potpisujem, u kolu graju sa četnikklerofašistima zločinci, budale, haški osuđenici na žalost i ura,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.