“ROJTERS” o potezu Srbije i predsjednika Vučića: Riječi hvale za donaciju vakcina – pravi kontrast u odnosu na tešku prošlost

3

Svjetski mediji su danas pohvalno izveštavali o velikoj donaciji vakcina koju je Srbija poslala Bosni i Hercegovini, a koju je danas predao predsednik Vučić tokom posete Sarajevu.

Rojters piše da je Srbija svojim bivšim ratnim neprijateljima, Federaciji BiH,  donirala 5.000 doza vakcina, čime je omogućila tom entitetu da započne imunizaciju.
Federacija je zajedno sa Republikom Srpskom naručila 1.2 miliona doza u okviru programa Kovaks, i gotovo 900.000 od EU, ali još uvek nije dobila nijednu.
Na sarajevskom aerodromu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vakcine članovima tročlanog predsedništva BiH – Šefiku DŽaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku i obećao da će narednih dana Srbija poslati još 5.000 doza.
 Srećan sam što možemo spasiti živote vakcinama, to je važno i sjajna stvar. Srbija je vaš prijatelj i komšija – rekao je Vučić okupljenim novinarima.
Rojters je u članku zatim podsetio na tešku prošlost i rat na prostoru Bosne i Hercegovine, i današnji gest predsednika Vučića i Srbije predstavlja pravi kontrast tim ratnim vremenima.
BiH je treća bivša jugoslovenska republika koja je primila vakcine iz Srbije, posle Severne Makedonije i Crne Gore.
3 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Dzaba sav trud !.
  Za 30 –40 godina ponovo noz u ledja !.
  I tako kroz celu istoriju, naucili ništa nisu !.

  14
  1
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Nas predsjednik ima index i svaki dan se slika na TV sa svojim novim indeksom. Kamo srece da je uspio vaspitati sina Danila da dobije index a ne da se slika sa kriminalcima Velje Nevole?

  3
  10
  1. trn komentariše

   Autosovinisto, idi lijepo na N1 i tamo kaki,ovdje ostavi ljude na miru.

   5
   3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.