Roditelji OŠ „Oktoih“ pisali nadležnima: Nakon incidenta traže procjenu bezbjednosti đaka

0

Roditelji odjeljenja IV-2 Osnovne škole „Oktoih“ traže od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i od Ministarstva unutrašnjih poslova procjenu bezbjednosti učenika škole i uvođenje školskog policajca. Na tu ideju su došli nakon incidenta u kojoj je jedan učenik bio žrtva proganjanja nepoznate osobe.

U ime roditelja, predstavnica odjeljenja u Savjetu roditelja Nađa Ljiljanić obratila se ministarstvu prosvjete, MUP-u i upravi OŠ „Oktoih“.

Nakon vijesti koju su, prije nekoliko dana objavili brojni mediji, o proganjanju osnovca na Zabjelu, želim da skrenem pažnju na taj problem. Nakon ovog događaja zabrinuti smo za bezbjednost naše djece, kao i njihovu sigurnost. Kao predstavnica roditelja odjeljenja IV-2 podsjećam da osjećaj nesigurnosti ili ugroženosti, veoma negativno utiče na psihološki razvoj djece. Molimo da izvršite bezbjednosnu procjenu i po mogućnosti odredite uniformisano lice, koje će tokom nastave biti u školskom dvorištu. Trenutno strahujemo da li su nam djeca u školi ili školskom dvorištu ugrožena. Prioritet je bezbjednost i sigurnost naše djece, najvažnije grupe građana – piše između ostalog u dopisu koje je Ljiljanić poslala Ministarstvu prosvjete i MUP-u.

Nađa Ljiljanić kaže da očekuje da će nadležna ministarstva reagovati i zaštititi djecu u školi, njenom dvorištu kao i okolini.

– Obratila sam se MUP-u i Ministarstvu prosvjete, kao i upravi škole sa zahtjevom procjene bezbjednosti školskog dvorišta, kao i okoline škole. Prioritet nam je bezbjednost i sigurnost djece. Nadam se da će nam obezbijediti uniformisano lice koje će biti tokom nastave u školskom dvorištu. Prioritet svih nas trebalo bi da bude bezbjednost najmlađih, posebno u školi i školskom dvorištu. Nadam se da ćemo ih svi zaštititi i da se više nikada neće ponoviti situacija kao prije neki dan – rekla je Ljiljanić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.