Resetovanje odnosa među pobjednicima iz 2020. godine dovelo bi do strmoglavog pada DPS-a od čega bi URA imala najveću korist!

4

Položaj Građanskog pokreta URA i SNP-a poslije napuštanja parlamentarne većine od tridesetog avgusta je skoro identičan sa položajem bivšeg Liberalnog saveza poslije parlamentarnih izbora 2001. godine i davanja manjinske podrške DPS-u.

Sudbina Liberalnog saveza je svima poznata, to je bio početak njihovog kraja jer su sa 7,85% podrške i 6 mandata osvojenih na parlamentarnim izborima 2001. godine za samo godinu ipo pali na 5,7% i 4 mandata, a 2005. godine tadašnje rukovodstvo je ugasilo -“zamrzlo“ stranku.

Da li su Dritan Abazović i Vladimir Joković shvatili da ih koalicija sa DPS-om i SDP-om nemilosrdno vuče ispod cenzusa pa su, kao odbrambeni mehanizam, povukli dobar potez usvajanja i potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC-om što, i ako nevoljno, je natjeralo DPS i SDP da pokrenu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi ili je taj čin bio splet slučajnih okolnosti i nekih skrivenih namjera.

Dobro je ako je prvo u pitanju jer to je bio poslednji trenutak da se URA-a i SNP istrgnu iz smrtonosnog zagrljaja DPS-a, u suprotnom ako nijesu shvatili gdje ih je dovela koalicija sa Đukanovićevim DPS-om onda je njihov politički kraj sasvim izvjestan.

Sadašnja situacija u kojoj se nalazi Vlada Dritana Abazovića ima samo dva izlaza, prvi je da se resetuju odnosi pobjednika izbora od tridesetog avgusta, dugi da se izglasa nepovjerenje Vladi što bi potom dovelo do formiranja tehničke Vlade od svih parlamentarnih stranaka i dovelo do trenutne marginalizacije URE i SNP-a. Srednje rešenje ne postoji.

Svi oni koji savjetuju URU i SNP da nastave sa ucjenjivačkom politikom, korišćenja prividne pozicije tasa na vagi, namjerno ih guraju još dublje u sopstveno političko blato u koje su ih isti ti savjetnici gurnuli 28. aprila.

Politički nezrelo, može se reći i diletantski zvuče njihove najave da do 19. avgusta neće razgovarati o izlasku iz novonastale krize, a posebno imajuči u vidu na iskrene pozive DF da sjednu i postignu pošten politički dogovor, dogovor koji građani većinski očekuju.

Resetovanje odnosa među pobjednicima poslednjih parlamentarnih izbora bio bi još teži poraz za DPS i njegove satelite od poraza od tridesetog avgusta i to bi dovelo do drastičnog pada njihovog rejtinga.

Najveću korist od strmoglavog pada DPS-a i satelita imali bi upravo URA.

4 Comments
 1. Jakov komentariše

  Oburdat cemo ih za sva vremena da se nikad vise ne podignu

 2. Sokrat komentariše

  Ljudi dal ste vi normalni,URA neće nikajav reset njoj odgovara da sa ničim postiže sve,isto vredei i za SNP.Demokrate opet totalno pogublheni u želji da poatanu novi malu DPS više ne znaju ni ko su ni šta su osim da mrze Srbiju i sve srpsko šti im se nađe na putu,a DF ko DF živi u nekoj bajci gdje su poliričari pošteni i jedino im je stalo do dobrobiti naroda što se narodski kaže slujepi pored očiju.Bez ikakvog navlačenja nit lijevo nit desno ovdje jedino izbori mogu spasiti ovu kvazi državu od nestanka.

 3. Kika komentariše

  Bogte mazo svakog dana tekst o ovome…a nivo kao da piše neko dijete.Pa zar vi mislite da neko iz Ura ovo čita.Ura će opet sa Dpsom a neće sa DFom…Zar vam nije jasno da u toj URA sjede Bozena Jelusic i Suada Zoronjic koje si prodisale otkad nisu više bili većina sa DFom

 4. Sparta komentariše

  Sve to može a ne mora biti tako…I neka bude…neka nestane DPSa i njegovih privezak partija…To će biti dobro…Ali mene brine nešto drugo…hoće li narod bolje živjeti ? Ovih 500 000 ako nas ima u tom broju ? Ili bar hoćemo li imati šansu svi da dobijemo posao ?Hoće li se penzije podići na nivo viši od ponižavajućeg…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.