Razmaženi mali degenerik: Donald Tramp o Aleksu Sorošu

0

Naslednik Džordža Soroša, njegov sin Aleks, tek što je sjeo u tatinu fotelju, objavio je rat bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu zaprijetivši da će svoje milijarde iskoristiti da spriječi njegov reizbor. Tramp, međutim, nije ostao dužan svom novom rivalu i pozvao je pristalice da zaustave „malog degenerika“.

Glavni kandidat republikanaca reagovao je na tekst koji je nedavno objavio „Politiko“, a u kome Aleks Soroš navodi da će pobjeda Trampa 2024. „ugroziti evropsko jedinstvo i potkopati napredak postignut na mnogim frontovima kao odgovor na rat u Ukrajini“.

„Vjerujem da bi pobjeda MAGA republikanaca (Trampova frakcija) na američkim predsjedničkim izborima sledeće godine mogla, na kraju, da bude gora za EU ​​nego za SAD“, napisao je Soroš mlađi, objašnjavajući odluku svoje fondacije da smanji svoju podršku liberalnom aktivizmu širom Evrope.

Tramp je, kako navodi „Njuzmaks“, nakon ovoga poslao mejl svojim pristalicama u okviru kampanje za prikupljanje sredstava, i naveo da „Soroš očajnički želi da nas zaustavi“ i da „njegova dinastija uliva milione u poraz MAGA“ 2024.

„Dinastija Soroš je upravo otkrila svoj novi plan za 2024: potrošiti sve što je potrebno da bi spriječio ljude da iskoriste svog glas sopstvenoj zemlji“, naveo je Tramp.

On se oglasio i na svojoj društvenoj mreži „Istina“, i to ne baš biranim riječima.

„Ne možemo dozvoliti da ovaj razmaženi mali degenerik pobijedi. Njegov otac kontroliše tužilaštvo u Americi. Oni uništavaju našu zemlju. Mič Mekonel im pomaže a da ništa ne radi! Republikanci će ostati čvrsti!“, poručio je bivši američki predsjednik.

Kakav je interes Soroša da spriječi Trampovu pobjedu, vidi se i iz teksta koji je proljetos objavio „Njujork tajms“ a u kome se jasno navodi da „otvorene politike“ Soroševe fondacije uživaju veliku podršku Bajdenove administracije.

Aleksandar Soroš, sin dugogodišnjeg donatora Demokratske partije Džordža Soroša, bio je najmanje četrnaest puta u Bijeloj kući otkako je Džozef Bajden preuzeo dužnost, stoji u javno dostupnim evidencijama posjetilaca koje je pregledao „Njujork post“.

Aleksander, koga zovu Aleks, rekao je ranije za „Volstrit džornal“ da je „političniji“ od svog oca i da bi jedan od njegovih glavnih ciljeva bio da se suprotstavi mogućem drugom mandatu bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.