RASTURANJE ĐUKANOVIĆEVE MAFIOKRATIJE: Čišćenje državnog aparata od korumpiranih činovnika se mora dovesti do kraja

3

Poslednja hapšenja visokih funkcionera i službenika u Upravi policije, koji su bili aktivni pripadnici i saradnici kavačkog narko-kartela, uznemirili su sve dobronamjerne građane i domaću javnost. Ono što je bilo opštepoznata činjenica decenijama unazad ovih dana dobija svoju potvrdu, kao i tvrdnje premijera Abazovića na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu iz oktobra prošle godine kako je Đukanović ‘’politički pokrovitelj šverca cigareta i kokaina’’, a njegova lažna politička organizacija (DPS) samo politička produžena ruka organizovanog kriminala.

Premijer Dritan Abazović aludirao je prije neki dan na jednog od uhapšenih policijskih službenika, uhapšenog u aktuelnoj akciji istražitelja, kada je govorio da jedan od uhapšenih spada u top pet krijumčara kokaina na području Evrope. Aktuelna istraga, kako su saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući i Europol.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom ove godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, kada je i rečeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju prošle godine, po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine. Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori i otvorena aktuelna mega-afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Kada se na sve doda i slučaj bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića, kojeg je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo 9. decembra prošle godine, onda je i onim najnezavenijima jasno do kojeg stepena je metastazirao državni aparat, razjeden korupcijom i spregom sa organizovanim kriminalom. Sumnja se da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, te u tom periodu postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

Rasturanje Đukanovićeve mafiokratije nema alternativu i mora biti sprovedeno do kraja, mafiokratski sistem stvaran decenijama mora biti demontiran, a čišćenje državnog aparata od korumpiranih činovnika se izvršiti temeljno, odlučno i odvažno. S tim u vezi, 2. aprila Đukanović mora biti konačno sklonjen sa javne i političke scene, a onda ući i u formiranje jake, političke vlade nakon vanrednih parlamentarnih izbora, sa jasnom većinom, čime bi se stabilizovale političko-bezbjedonosne prilike, a proces rasturanja Đukanovićeve mafiokratije, na zadovoljstvo cijele Crne Gore, uspješno priveo kraju.

3 Comments
 1. Ranko komentariše

  Ovog Kneževića je 2021. G. Postavio Abazović na poziciju i odlikovao ga!?

  1. daseprimjetit komentariše

   Tako je. Sad ga nesto uvaljuju kao nego ako im progovri nece biti dobro ni Dritanu ni Adzu. I koliko mogu vidjet navodno povezane sa jadnim klanom se optuzuju a sa drugim zavrsavaju tragicno na ulici. Studio?

  2. Hasim komentariše

   Dritanovi saradnici jedan po jedan zavrsavaju u zatvoru. Prvo Milosevic pa sad ovaj. Iskoristio ih za svoje poslove pa ih sad baca u kantu za smece uoci izbora. Pametna strategija ali providna

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.