Ranko citirao Zdravka: Nije dobro dati proruskim snagama da vode ključnu infrastrukturu!

2

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić poručio je  na sjednici Vlade da nije dobro dati proruskim snagama da vode ključnu infrastrukturu u državi, apropo predloga premijera Dritana Abazovića da Milutin Đukanović ostane u Bordu direktora EPCG-a.

On je tim povodom citirao bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.

– U vremenu rata u Ukrajini i Balkana koji je otvoren na više načina i obaveza koje imamo kao NATO partneri u zaštiti strateških infrastruktura. Dati proruskim snagama dati da vode ključnu infrastrukturu nije dobro. Ja vam tvrdim da ta odluka neće biti održiva zbog ovih elemenata. Sjećamo se šta je kazao bivši predsjednik Vlade, s kojim nemam veza sem bratstvenika. Ključna je elektroprivreda, nakon vodovoda. Molim se da se ovo odloži, da se ostane bez jednog člana u EPCG, nije tragedija da bude šest, umjesto sedam – naveo je Krivokapić i dodao:

-Nisam komentarisao sam izjavu Krivokapića. Niti sam je negirao, samo sam je citirao. Bilo bi previše dva Krivokapića na političkoj sceni, dovoljno vam je jedan. Ćutao sam evo dvije godine. Dva Krivokapića bi vam bilo previše. Samo sam ga citirao, nisam tvrdio ništa. Interes Crne Gore je na prvom mjestu –

On se osvrnuo na ponašanje srpske granične policije prema crnogorskim poslanicima i kazao da se zvanična Podgorica ponašala krajnje kooperativno prema Srbiji kada je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin boravio u Crnoj Gori.

– Odgovor je bio i posle toga, ovo što se dešava našim poslanicima iz opozicije i nas koji smo podrška ovoj vladi. To je sve zbog jedne činjenice, a to je podrška presudama suda kojeg je i Srbija prihvatila. Znam da vam nije laka posjeta, išao bih sa vama da nije Samita NATO-a. Ovo je među prioritetima naše vanjske politike da rješavamo odnose – naveo je Krivokapić.

 

2 Comments
 1. Bajro komentariše

  Ako će mi pravo tvoriti ni ti ne možeš tako ružan biti u vladi. Ličiš na akrepa. Što kažu oni stranci kad te vide…? Da li je moguće da su Crnogorci ovako ružni. Sa ružnim čovekom se svako ruga. Ružan čovjek ne može imati uticaja na nikoga. Ružnog kao ti moje oči ne viđoše. Tvoj izgled četa na mučninu i stvaranje gasova… Još kad progovoriš…

  1. Srdjan Lonchar komentariše

   Bajro, malko se ne slazem sa tobom: On je onako dugachak, star, smlatinast, ali ima OK, podnoshljivu facu. Ono sto ga chini ruznim akrepom, kako ti to reche je njegov OTROVNI JEZIK. Zmiji je jezik sve. Ona jezikom ispituje okolinu, oseca stvari; Jezikom ubija. To je ova ljudska ZMIJA.
   .
   .
   .
   Zamisli da to shto on govori o SPC, o Srbima ili Srbijancima, da precizno citiram Zmiju Otrovnicu, da to isto govori recimo o Albancima ili Boshnjacima ili Hrvatima – strpali bi ga u zatvor. On zivi od te mrznje, on se tom mrznjom ponosi! U SR ga nazivaju USTASHOM. Sa punim pravom.
   .
   .
   .
   Imate vazece zakone o GOVORU MRZNJE. To su zapaljivi govori koji stvaraju RAZDOR, NESTABILNOST u zemlji. To je svaka njegova izgovorena rech. On chini deo ekstremne manjine od recimo 1%. On takav, ovim GEOPOLITICHKIM IGRAMA SLUCHAJA je dosao na chelo ministarstva spoljnih poslova, gde mu je data shansa da zaposhljava anti-Ruse, Pro-Ruse, Anti NATO, pro-NATO, anti Kina, pro-Kina, anti Turska, pro-Turska, Anti Albanija, pro-Albanija… Zalosno, bedno, jadno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.