Radunović: Izgradićemo gradsku bolnicu i drugu gimnaziju

0

Nosilac liste „Sve za moj grad!“, Slaven Radunović, saopštio je danas da su izgradnja gradske bolnice i druge gimnazije među glavnim projektima koje će nova vlast, na čelu sa koalicijom Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, realizovati u svome mandatu.
„Nevjerovatno je da, maltene, svaki grad veći od 10 000 stanovnika ima gradsku bolnicu, a Podgorica nema. Naravno, u Podgorici se nalazi Kliničko-bolnički centar, ali on služi svim građanima Crne Gore i zbog svojih kapaciteta koji su relativno mali, jer je izgrađen još 1970. godine za tadašnje potrebe Podgorice i Crne Gore, on ne može kvalitetno da opslužuje sve građane Podgorice, na način kako su opsluženi građani Berana, Bijelog Polja, Pljevalja, Cetinja, Kotora i drugih gradova koji imaju svoje gradske bolnice“, rekao je Radunović.
On je kazao da je ingerencija Ministarstva zdravlja da brine o zdravlju građana i izgradnji infrastrukturnih objekata, ali da je na gradskoj vlasti Podgorice da skrene pažnju, vrši pritisak i ponudi neki vid kooperacije kako bi se ta bolnica napravila.
Okupatori zatvorili školu
„Ako ne budemo naišli na podršku od vlasti sa državnog nivoa, postoje i drugi oblici saradnje, a možda bi mogli da potražimo i neki vid javno-privatnog partnerstva“, rekao je Radunović.
Po pitanju još jedne gimnazije u Glavnom gradu, on je podsjetio na to da je još 1940. godine, ukazom kralja Petra, tadašnjeg suverena Kraljevine Jugoslavije, osnovana Druga realna gimnazija u Podgorici, iz razloga što su i tada kapaciteti Prve podgoričke gimnazije bili mali. Takođe je kazao da je ona funkcionisala samo godinu dana, te su je tada okupatorske vlasti zatvorile i više nikad nije otvorena.
„S obzirom da mi i ove sadašnje vlasti doživljavamo kao okupatorske, možda je i to razlog zašto još uvijek nije otvorena druga gimnazija, i mi obećavamo da ćemo već u prvom mandatu nove vlasti pokrenuti izgradnju nove Druge podgoričke gimnazije, i to, s obzirom na pravac razvoja grada, da ona bude Preko Morače, u dijelu u kojem sada živi ogroman broj ljudi, kako bi usluživala ne samo građane tog dijela grada, već i Tološa, dijela oko Delta City-ja, Donje i Gornje gorice, i na taj način rasteretila rad postojeće gimnazije koja odavno funkcioniše u Podgorici“, istakao je Radunović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.