Radulović: Svaki neproduktivan rad Vlade košta Crnu Goru na desetine miliona evra dnevno, a svaki dobar potez daje na stotine miliona evra plusa

1

Poslanik Branko Radulović pitao je Ibrahimovića šta planira da uradi u sektoru energetike i kojom dinamikom?

Ibrahimović je u odgovoru naveo da sve države ako žele ekonomsku stabilnost moraju imati energetsku nezavisnost.

“I ova Vlada je prepoznala važnost toga i treba da preduzme sve kako bi sačuvali energetsku stabilnost. Biće velika bitka za energiju i biće izazovno i za veće države od Crne Gore“, kazao je on.

Kako je dodao Crna Gora je Meka za energiju.

“Toliki hidropotencijal na ovoliko kvadrata ne vjerujem da ima ijedna država. Taj potencijal je primarni za nas. Ne smijemo zaboraviti ni solarni i vjetropotencijal. Svjesni smo da termoelektrana u Pljevljima iako daje 40 odsto proizvodnje električne energije mora se rješavati, ne samo zbog obaveza prema EU, već i zbog dekarbonizacije i poboljšanja zelene energije Crne Gore“, kazao je Ibrahimović.

On je dodao da se mora naći razvnoteža između energetskog blagostanja i očuvanja životne sredine.

“Na inicijativu Ministarstva kapitalnih investicija usvojena je informacija o potrebi formiranja međuresornog radnog tijela za analizu i praćenje sigurnosti snabdijevanja energijom“, dodao je on.

Radulović je dodao da svaki neproduktivan rad Vlade košta Crnu Goru na desetine miliona evra dnevno, a svaki dobar potez daje na stotine miliona evra plusa.

“Kada je u pitanju energija nema više kupovana kola posle 2035. Sva će biti električna. Vi koji budete imali kola nećete moći ulaziti u glavne gradove“, kazao je on.

Radulović je dodao da se mora ozbiljno razmišljati o potapanju Šavnika.

“Tolika će nam akumulacija biti da ćemo moći svakoj kući da damo po sanduk zlata. Ako to ne uradimo vratićemo se u predindustrijsko doba. Tim projektom imaćemo vodu kroz 30-50 godina kada vode više neće biti što će biti glavni resurs“, kazao je on.

Radulović je poručio da se trebaju riješiti problemi sa Dodikom oko Buk-Bijele i oko Bilećkog jezera.

1 Comment
  1. Maring komentariše

    Koja je ovo bu.ala i ko mu jos vjeruje osim Pepa i Branke?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.