Rusija stavlja tačku na Siriju

0

Oružane snage Rusije ispunile su zadatak — uništile su DAEŠ u Siriji, saopštio je načelnik operativne uprave Generalštaba Sergej Rudskoj. Sirijska zastava vijori se na brdu iznad Dejr el ZoraProšlog meseca od terorista oslobođen je grad Abu Kemal i još niz naseljenih mesta na zapadnoj obali reke Eufrat.
Predstavnik Generalštaba je dodao da su protekle nedelje vladine snage uz podršku ruske avijacije u potpunosti oslobodile područje severozapadno od Abu Kemala — od reke Eufrat do naselja Mezile. Ukupna površina iznosi 2.500 kvadratnih kilometara.
Sledećeg dana nije ostalo nijedno naseljeno mesto pod kontrolom DAEŠ-a.
„Završna faza uništenja terorista bila je praćena primenom avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koja je po veličini i borbenoj snazi bila bez presedana. Svakodnevno se u okviru podrške snagama koje su išle u ofanzivu izvodilo 100 i više vazdušnih naleta i nanosilo 250 udara“, rekao je Rudskoj.
On je naglasio da su avioni Vazdušno-kosmičkih snaga uništili pozicije militanata, skladišta naoružanja i municije, oklopnu tehniku itd. General-pukovnik je naglasio da je intenzivno korišćena prekookeanska avijacija. Vojska će sada pratiti poštovanje primirja. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da odluku o konačnom završetku operacije u Siriji može doneti samo ruski predsednik Vladimir Putin.
(sputniknews.com)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.