Putin: Rusiju žele da oslabe i stave pod svoju kontrolu

0

Rusija se suočava sa politikom obuzdavanja, koja je usmerena na potkopavanje njenih vrijednosti i zaustavljanje razvoja zemlje, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sjednici kolegijuma FSB.

„Suočavamo se sa takozvanom politikom obuzdavanja Rusije. Nije u pitanju prirodna konkurencija koja je prirodna za međunarodne odnose, već dosledna i vrlo agresivna linija, koja je usmjerena na potkopavanje našeg razvoja, da ga uspore, izazovu unutrašnju nestabilnost, potkopaju vrednosti koje objedinjavaju rusko društvo, i na kraju oslabe Rusiju i stave je pod spoljnu kontrolu, kao što to vidimo i znamo da se dešava u nekim državama na postsovjetskom prostoru“, naglasio je šef države.Kako je saopštio ruski lider, Rusija poseduje informacije da se protiv nje spremaju provokacije, vezane za borbu protiv virusa korona.

„Znamo da se globalni zadaci mogu rešavati samo zajedničkim naporima. Ipak, znate da je preduzimano mnogo pokušaja, i zahvaljujem vam na informacijama koje ste predali političkom rukovodstvu zemlje da se planiraju provokacije u toj sferi“, rekao je Putin, obraćajući se rukovodstvu FSB-a.

Po njegovim riječima, u inostranstvu je u toku informaciona kampanja protiv dostignuća Rusije, uključujući i u medicini.

„Protiv nas se vodi ciljana informaciona kampanja sa oštrim i neutemeljenim optužbama po brojnim pitanjima. Koriste se čak i apsurdne svakakve anegdotske teorije zavjere. Pokušava se, u poslednje vrijeme, postaviti pod sumnju naša dostignuća u sferi medicine, u borbi protiv virusa korona“, dodao je on.

Međutim, po njegovim riječima, mnogi partneri Rusije se vrlo dobronamjerno odnose prema rezultatima Rusije u sferi borbe protiv virusa korona i spremni su da sarađuju sa Moskvom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.