Putin o napadu na Moskvu: Građani Ukrajine bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo!

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za napad dronovima na Moskvu i naglasio da to predstavlja „akt terorizma“.

– Nismo mi pokrenuli ovaj rat 2014. godine. Kijevski režim je pokrenuo rat u Donbasu. A mi ne koristimo ta sredstva koja koriste ukrajinski lideri. Još jedna potvrda toga je napad na stambene objekte u Moskvi – rekao je predsjednik Rusije.

Putin je naglasio da ruska vojska za razliku od Oružanih snaga Ukrajine izvodi samo precizne udare po objektima vojne infrastrukture među kojima je i „ukrajinski vojni obavještajni štab koji je pogođen prije dva-tri dana“.

– Kao što znate, kijevski režim je izabrao drugačiji put, put pokušaja zastrašivanja Rusije i pokušaja zastrašivanja ruskih građana i udara na stambene objekte. To je naravno jasan znak terorističke aktivnosti – rekao je šef ruske države.

Putin je naglasio da Kijev pokušava da izazove isti odgovor Rusije i dodao da je to zabrinjavajuće.

– Vidjećemo šta ćemo da radimo sa tim. Građani Ukrajine ipak bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo – rekao je Putin.

Ruski predsjednik je rad moskovskog PVO sistema nazvao redovnim i zadovoljavajućim.

– Jasno je šta treba da se uradi da se zbije PVO prijstonice, a vlasti će to učiniti – zaključio je Putin.

Ukrajina je u utorak ujutro prema ruskim tvrdnjama pokrenula masovni napad dronovima na ciljeve u Moskvi. Pet bespilotnih letjelica je uništio kompleks protivvazdušnih topova u Podmoskovlju dok je ostale tri oborio sistem za elektronsko ratovanje.

(RIA)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.