Prvi put u istoriji: Skupština odala počast svim žrtvama u Crnoj Gori!

1

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore, poslanici su prvi put u istoriji odali počast svim žrtvama ratova koji su zadesili Crnu Goru od 1918. godine do danas.

Poslanik SD-a Boris Mugoša je predložio da najveći zakonodavni organ minutom ćutanja oda poštu za bosankso-hercegovačke izbjeglice muslimanske vjeroispovjesti koje su prije tačno 30 godina deportovane iz Herceg Novog i odvedene u smrt.

Nakon toga su riječ uzeli predstavnici DF-a koji su se nadovezali na Mugošin predlog i dodali da počast treba odati svim žrtvama ratova do danas, što je predsjednica Skupštine Danijela Đurović prihvatila. Tako da je Skupština Crne Gore po prvi put osudila sve zločine koji su tokom 20. vijeka dogodili na našim prostorima , čime je u Crnoj Gori  konačno stavljena tačka dijeljenje žrtava po njihovoj nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti.

Odavanjem počasti žrtvama komunističkog režima sa Zidanog mosta koja se dogodila 1945. i deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz  Crne Gore 1992. poslata je lijepa poruka iz Crne Gore da su sve žrtve iste i da polako prolazi vrijeme kada su se iste zloupotrebljavale u politčke svrhe i za žigosanje određenih etničkih grupa, čime se uveliko služio bivši DPS-ov režim koji snosi odgovornost za deportaciju i stradanje muslimaskih izbjeglica iz BiH.

Današnjim potezom demonstrirano je da je budućnost Crne Gore moguće graditi na poštovanju i uvažavanju, ne samo žrtava, već i osobenosti svih naroda u državi.

 

 

 

 

 

1 Comment
  1. Miloš komentariše

    Stavljena tačka HAHAHAHA Spremni su koliko sutra opet početi da se ubijaju međusobno zbog vjere, nacije, opljačkanih para…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.