Prvi čovjek FK Grbalj Marko Bato Carević za Borbu: Kukavice iz Fudbalskog saveza nas proganjaju jer smo srpski klub!

Prvi čovjek FK Grbalj Marko Bato Carević za Borbu: Kukavice iz Fudbalskog saveza nas proganjaju jer smo srpski klub!

Predsjednik FK Grbalj, privrednik Marko Bato Carević tvrdi da im je Fudbalski savez Crne Gore oduzeo pravo da igraju u Evropi, iako su se na terenu izborili da tokom ljeta igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Crnogorska kuća fudbala nije izdala klubu iz Radanovića licencu za izlazak na međunarodnu scenu, pa će umjesto njih u evropske bitke Rudar iz Pljevalja. Carević tvrdi da se sve ovo radi samo zbog toga što je Grbalj srpski klub.
“Zašto nismo dobili licencu, najbolje zna Fudbalski savez Crne Gore. Zvanično objašnjenje je da nešto nije u redu sa dokumentacijom. Do posljednjeg dana su naš sportski direktor Aleksandar Mikijelj i Dejan Savićević, i neka gospođa Ana Raspopović, bili u kontaktu. Uvjeravali su nas da je sve u redu, da nema problema i da ćemo odluku dobiti poštom. Dobili smo je poštom, a mjesec dana prija toga imali smo informaciju, ne samo mi već čitava fudbalska javnost, da nećemo dobiti licencu. U dokumentu piše da zbog nekih finansijskih nepravilnosti nismo dobili licencu, da imamo Sportski sud u Lozani i da se njemu obratimo”, rekao je Carević za “Borbu”.
Grbljani i ne pomišljaju da šalju žalbu u Švajcarsku.
“Dobro ćemo razmisliti, jer šuti i rogati ne mogu zajedno. Očito sam ja i Grbalj sa grbom i trobojkom najveći problem saveza. Žaliti se nemamo kome, taksa Sportskom sudu u Lozani je 15.000 evra, smatra on.

FK Grbalj
Pošteno igramo fudbal, a to nekome smeta
Carević smatra da FSCG treba da bude na usluzi svim klubovima, a ne da favorizuje jedne, a drugima da zatvara vrata evropske scene.
– Ko je učestvovao u ovome, to je neljudski! Tako rade kukavice, pričaju jedno, a rade drugo. Fudbalski savez bi trebalo da bude servis klubova, da pomogne klubovima ako ima nekih nepravilnosti da se to ispravi. Ne da pričaju da je sve u redu i da na kraju donesu takvu odluku. To je neljudski, to rade kukavice koje vam u oči ne kažu ono što misle.  Treba da je i njima interes da ide u Evropu onaj ko je to zaslužio na terenu. Očito da to nije manir saveza i vjerovatno je problem što se mi ne bavimo nikakvim drugim radnjama, već što pošteno igramo fudbal. To zna sva Crna Gora, tako da je to možda mana i greška Grblja. U svakom slučaju, mi smo ponosni na sve ono što smo do sada radili. Časno i pošteno smo osvojili 50 bodova. Zaslužili smo da idemo u Evropu, ali sa administracijom ne možemo da se borimo i vidjećemo šta ćemo i kako ćemo dalje, kaže on.
U nemilosti od referenduma
Grbalj je od 2006. godine, kada je Crna Gora proglasila nezavisnost, u nemilosti saveza.
– Od početka, od formiranja države, naš klub je bio na ledu i gdje god je moglo da nam se odmogne, to se i radilo. Sve se radilo da Grbalj ne izađe u Evropu. Dva puta smo dostojno reprezentovali crnogorski fudbal. U sezoni 2007/2008. godine smo igrali Intertoto kup, prošli smo Čelik iz Zenice, a onda smo nesrećno eliminisani u drugom kolu. Ponovo smo 2013. izborili izlazak u Evropu i tada nismo dobili licencu. Savićević i Fudbalski savez Crne Gore su nam rekli da smo, navodno, zakasnili sa predajom dokumentacije. Tu dokumentaciju smo predali sedam dana ranije i sa arhiva FSCG smo imali potvrdu da smo sve blagovremeno predali. Mjesec dana ranije smo se raspitivali, lično je Mikijelj išao kod Savićevića, koji mu je rekao da ne zna da ima problema. Ako je i bilo problema, trebalo je da nas upute da ih ispravimo. Šteta je nekome oduzeti nešto što je zaslužio na terenu. To je sramota – zaključio je Carević.
Oko grba nema kompromisa
U svom grbu, klub iz Radanovića ima zastavu u kojoj su crvena, plava i bijela boja.
– Od kada je Grbalj osnovan 1970. godine, ima te ambleme. Nismo ih mijenjali niti njima bilo ko maše da bi nekoga iritirao. Zna se ko smo, šta smo i svoji smo na svome. Sa tim nema kompromisa i nikakve druge priče. Ovo je nevjerovatan pritisak. Nema sile da neko može da promijeni grb kluba, a mi ćemo dalje da vidimo kako ćemo da funkcionišemo – naglasio je Carević.

Related posts

2 Comments

  1. Pingback: Marko Carević: Kukavice iz FSCG nas proganjaju jer smo srpski klub! • CG-Fudbal

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *