Profesor Miroslav Bjegović za BORBU: Mišljenja PES-a i njegovih vođa kreira, vodi i određuje inostrani faktor koji je protiv neposlušnih i samostalnih Srba!

0

Bezbjednosno obavještajni trougao kojeg čini Zagreb- Sarajevo-Podgorica je direktno pod uticajem i patronatom zapadnih centara moći kao produžene ruke i podružnice njemačke BND, britanske MI-6 i američke CIA-e, izjavio je za BORBU  specijalista za terorizam i organizovani kriminal Miroslav Bjegović.

Kako je istakao, upravo ove službe preko navedenih ispostava kreiraju političke i bezbjednosne događaje protiv aktuelne vlasti prvenstveno u Srbiji i Republici Srpskoj koja ne odgovara stranim interesima obzirom da im ne ispunjava njihove zahtjeve koji su u suprotnosti sa nacionalnim i državnim interesima srpskih zemalja.

– Ti zahtevi se prvenstvo odnose na rješavanje statusa KiM, uvođenja sankcija Rusiji, poprilično snažnog nevidljivog akcenta na gubitak vojne neutralnosti tj. uvođenja Srbije u NATO bezbjednosni kompleks kao i same Republike Srpske kojoj treba jos oduzeti i dejtonska prava. Upravo zbog ovih činjenica imamo česte i raznolike organizovane i dirigovane obavještajne napade na predsjednike Vučića i Dodika kao i na Vulina koji su označeni kao glavne smetnje njihovim interesima – kazao je Bjegović.

On dodaje i da se u Crnoj Gori takođe uočava djelovanje ovih triju zapadnih tajnih službi.

– Pravi primjer njihovog djelovanja možemo  uvidjeti u kreiranju sastava buduće vlade u Crne Gore gdje je srpski politički subjekt osvojio 15% na izborima a najvjerovatnije neće biti u budućoj vlasti što je nezamislivo. Razlog je što tek nastali ‘Pokret Evropa sad’ i njegove vođe nisu tog političkog stava obzirom da njihovo mišljenje kreira, vodi i određuje inostrani faktor koji je protiv neposlusnih’ i samostalnih Srba – konstatovao je Bjegović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.