Priveden Benis Gilić: Aktivirao bombu

0

Službenici podgoričke policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili bezbjednosno interesantnu osobu Benis Gilić (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
“Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 12.10.2017, oko 00.30 sati obaviještena da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće u vlasništvu A.B, koja se nalazi u naselju Konik. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući. Nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u saopštenju.
Kako dodaju, odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili kriminalistički uviđaj. Tokom vršenja kriminalističkog uviđaja sa lica mjesta izvršenja krivičnog djela izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
“Službenici CB Podgorica su raspolagali operativnim saznanjima o počiniocu i u kontinuitetu su preduzimali mjere i radnje koje su rezutirale rasvjetljavanjem predmetnog krivičnog djela. Nakon završenih procedura i dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, potvrđena su sumnje da je B.G. počinilac ovog krivičnog djela. Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi B.G., a o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgoricu koji je naložio da se B.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, zaključeno je u saopštenju.
(Antenam.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.