Premijerka Estonije: Važno je da Zapadnom Balkanu damo nadu za evropski put

1

Premijerka Estonije Kaja Kalas istakla je danas, pred Samit EU, da je važno dati Zapadnom Balkanu nadu na evropskom putu.

Kalas je navela da se nada rešenju severnomakedonskog pitanja i podvukla da je ključno da Zapadni Balkan bude deo evropske porodice.

 

Zapad ne bi trebalo da potcenjuje rusku vojsku

 

Estonska premijerka poručila je da Zapad ne bi trebalo da potcenjuje ruske vojne mogućnosti u Ukrajini i da je Moskva u tome na duge staze, pošto rat ulazi u peti mesec.

„Čula sam razgovore da više nema pretnje jer su se iscrpili. Ne, nisu. Imaju još dosta trupa koje mogu doći. Ne broje živote koje gube. Ne računaju artiljeriju koju su tamo izgubili. Tako da ne mislim da bi trebalo da ih potcenjujemo na duži rok da bismo i dalje ovako nastavili „, navela je Kalas u komentaru o ruskoj vojsci koja nije uspela da zauzme Kijev u ranoj fazi rata i sada je skoncentrisana na operacije u Donbasu.

1 Comment
  1. Bajro komentariše

    Ti da daš ?! Pa ti momci sa zapadnog Balkana su vas j. Za najlonske čarape. Možda tebe ne,ali neku tvoju stariju rođaku sigurno. Sada vi određujete nama koji smo za vas bili Amerika . Zemljo,pripala se…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.