Predlog za pokretanje postupka za razrješenje Đukanovića i formalno u proceduri

1

Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, odnosno postupak za razrješenje predsjednika Crne Gore, objavljen je danas na sajtu Skupštine, što znači da je formalno u proceduri. Predlog je potpisao 41 poslanik DF-a, Demokratske Crne Gore, Ujedinjene i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a.

U predlogu je navedeno da je predsjednik Crne Gore povrijedio član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na konsultacije za razgovore o mandataru za sastav vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini, što je bio dužan da učini.

Predlog za razrješenje Đukanovića
foto: Screenshot/skupstina.me

„Naime, poziv nijesu dobile partije: Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija i Savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje. Konstatujemo da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade, a koji je kao predsjednik partije Demos njen predstavnik, što je jasna povreda najvišeg pravnog akta”, navodi se u predlogu.

Predlog za razrješenje Đukanovića
foto: Screenshot/skupstina.me

Dodaje se da je takođe neustavno njegovo pozivanje na potpise poslanika kao uslov za predlog mandatara jer takva obaveza po Ustavu ne postoji. “Iz javne podrške svih činilaca parlamentarne većine od 41 poslanika, Đukanović se mogao nedvosmisleno uvjeriti da Miodrag Lekić ima nespornu podršku da bude mandatar za sastav vlade. Prema tome, to je bila opštepoznata stvar koja se u pravu dodatno ne dokazuje“, piše u obrazloženju Predloga za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

1 Comment
 1. Srdjan Lonchar komentariše

  Ranko Krivokapic (koga u SR nazivaju CG Ustasha) i grupacija oko njega i Mila (popularno nazvana „SPUZ KOALICIJA“ tvrde da je u CG doshlo do politichke krize. Tachno, ali ne kazu – ko stoji iza te krize? Krizu je svojom rukom izazvao Predsednik CG tako sto je od svoje FORMALNE-PROTOKOLARNE ULOGE (DA PROGLASI MANDATARA, KAD NEKE STRANKE STVORE 41-POSLANIK VECINU) pokushao da sebi dodeli IZVRSHNU ULOGU, GDE ON MOZE DA BLOKIRA IZBOR VLADE SAMO NA OSNOVU SVOG „UTISKA“ DA TIH 41 POTPISA U STVARNOSTI NI NE POSTOJE!!!!!!!

  Dalje svi iz tzv „SPUZ KOALICIJE“ traze u 1 glasu da se SKUPSHTINA RASPUSHTI, ZATO STO JE PREDSEDNIK SVOJEVOLJNO, BEZ IKAKVOG RAZLOGA B-L-O-K-I-R-A-O MANDATARA DA FORMIRA VLADU.!!!!

  Koliko su svi oni glupi, pokazuje sledeci primer:

  Recimo da se POBEDNICKA VECINA (41 GLAS) POVINUJE MILOVIM ZELJAMA I IMPLEMENTIRAJU NOVE PARLAMENTARNE IZBORE. Naravno da bi ista pobenichka vecina pobedili. Medjutim time NE BI NISHTA RESHILI. ONI BI MOGLI OPET DA PREDLOZE LEKICA ZA MANDATARA, DA PRILOZE SVIH 41 POTPIS. Time bi doshli do iste danashnje situacije!!!!!!!!!!!!!

  Milo zvani „Lopov“ i tad moze da nadje neku slichnu „kvaku“, da opet ima onaj, isti „utisak“ da ga nisu ubedili da imaju 41 potpis. I shta bi tad radili????
  .
  .
  .
  Po tom prostom rezonu vidite da KRIZU NIJE IZAZVAO MIODRAG LEKIC I 41 POSLANIKA VECINA U SKUPSHTINI, VEC PREDSEDNIK CG, KOJI JE IZABRAN NA NELEGITIMNIM IZBORIMA, gde su KUPOVALI GLASOVE PO PRINCIPU 1 RADNO MESTO – 4 GLASA, zatim su prevozili glasache iz svih metropola Evrope i US (sto se lepo videlo kad je „Montenegro Airline“ bankrotirala“, jer nisu dobili pare od drzave za te besplatne letove!!!). Tako su Milovi glasaci besplatno posecivali svoje roditelje, baba i nanu.
  .
  .
  Smatra se da je broj Milovih fantom biracha negde oko 40 000. Secate li se kako je Milo svake godine javno istupao kako je OPOZICIJA NESPOSOBNA, NEMA PODRSKE U NARODU I DA CE IH UVEK POBEDJIVATI U BUDUCNOSTI. Naravno, dok je to samouvereno izgovarao, on se najvise uzdao u onih 40 000 fantom biracha, kao i u one besplatne charter letove svojih biracha, koji su besplatno dolazili da u CG, da posete roditelje, baba i nanu…
  .
  .
  .
  Kad je Milo pobedio na izborima za Pre$ednika u Niksicu je kruzio vic da je neko prethodne noci pitao, da li je Milo opet pobedio na izborima? Odgovorili su mu: „Josh se ne zna, josh nisu prebrojali glasove IZ DVA GROBLJA!!!“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.