Povrede i godine učinile svoje: Alen se u 32. godini oprostio od dresa Velsa

0

Velšanin Džo Alen završio je reprezentativnu karijeru. Nekadašnji vezni fudbaler Vreksama, Svonsija, Stouka i Liverpula je kazao da su godine i povede učinile svoje.

Igranje za Vels bilo je velika strast i ljubav u mom životu. Bio sam izuzetno srećan. Dijelio sam ovo putovanje sa nevjerovatnim ljudima – sa porodicom, saigračima, svima u reprezentaciji i navijačima koji su sve ovo učinili posebni na čemu sam im zahvalan. Podrška navijača i cijele nacije bila je velika inspiracija i učinila me je beskrajno ponosnim što sam nosio ovaj dres… Toliko je nezavoravnih uspomena. Nažalost, vrijeme i povrede učinili su svoje i vrijeme je da mjesto ustupim novim generacijama. Budućnost velškog fudbala je svijetla“, poručio je sjajni veznjak u saopštenju koje je objavio Fudbalski savez Velsa.

Tridesetdvogodišnji Alen je za reprezentaciju nastupio 74 puta i, iako možda nije bio toliko uticajan kao Geret Bejl koji se i sam nedavno penzionisao, bio je jedan od najboljih koji su nosili dres Zmajeva. Ispostavilo se da je poslednje minute u reprezentativnoj karijeri odigrao u Kataru na Svjetskom prvenstvu koje je Vels čekao dugih 58 godina.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.