Poslanici SNP-a sa šeficom delegacije EU: Problemi u institucijama riješiti zajedničkim snagama

0

Danas su se u Skupštini Crne Gore sastali šef kluba poslanika SNP CG Dragan Ivanović i poslanik SNP-a Dragan Vukić sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popa i njenim saradnicima.

Gospođa Popa je upoznala sagovornike da je u procesu obavljanja razgovora sa svim šefovima poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, imajući u vidu značaj uloge koju Skupština ima u procesu pristupanja.

 

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori je najavila da će Evropska unija u narednom periodu realizovati veoma ambiciozne ekonomske i investicione planove, kroz koje će uložiti značajna sredstva u cilju prevazilaženja ekonomske krize, odnosno obezbjeđenja ekonomskog oporavka naše države. U tom smislu, posebno je naglasila da je EU pružila značajnu pomoć zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori.

 

Predstavnica EU je istakla da je za pristupanje Evropskoj uniji potrebno prevazići institucionalne probleme sa kojima se Crna Gora u ovom periodu suočava, te apostrofirala da je neophodan stalni dijalog između vlasti i opozicije, u čemu je jako važna uloga Skupštine Crne Gore.

Šef kluba poslanika SNP CG Dragan Ivanović je saopštio uvaženoj gošći da je Socijalistička narodna partija spremna za dijalog i da u potpunosti podržavamo opredjeljenje građana Crne Gore da treba da budemo dio evropske porodice naroda.

 

Ivanović je naglasio da ga zabrinjava to što mnoge institucije nisu radile ono što im je u nadležnosti, a naročito to što novoj vlasti prave opstrukcije.

On je istakao da su predstavnici SNP CG svjesni činjenice da je Crna Gora zemlja organizovanog kriminala i visoke korupcije, te da je to jedan od razloga zbog kojeg još uvijek nisu zatvorena poglavlja 23 i 24. Ipak, skupštinska većina i Vlada Crne Gore su spremne da učine sve da do njihovog zatvaranja dođe što prije, a uporedo će se raditi na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

 

Takođe, Ivanović je naglasio da u ovom trenutku poseban problem predstavlja stanje u policiji, Tužilaštvu i sudstvu, te da jedva čekamo prijeko potrebne promjene u ovim sektorima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.