Ništa od zaključavanja: Pooštrene mjere u Nikšiću, Bijelom Polju i Mojkovcu, popuštanje u Budvi i Tivtu

2

Od 18. do 24. marta biće  pooštrene mjere u Nikšiću, Biojelom Polju i Mojkovcu, dok će u Budvi i Tivtu, zbog poboljšanja iste bite pouštene, saopšteno je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić

I narednih sedam dana, pored Bijelog Polja i Mojkovca, važeće zabrane ulaska i izlaska iz Podgorice, Cetinja, Budve, Nikšića, Herceg Novog, Ulcinja, Bara, Kotora i Pljevalja.

To je na pres konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje kazala epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Marija Božović.

Ona je dodala i da posebne mjere koje su na snazi u Tivtu, Budvi, Herceg Novom i Ulcinju prestaju da važe za Budvu i Tivat, a počinju da važe za Nikšić.

-Posebne mjere koje su na snazi u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Plužinama, Baru, Pljevljima važiće i za Tivat, Budvu, Bijelo Polje i Mojkovac. Posjete pritvorenim i licima na izdržavanju kazne zatvora u UIKS osim advokatima i sudskim vještacima po odluci suda dizvoljavaju se uz strogo poštovanje zaštitnih mjera koje propisuje IJZ- kazala je Božović.

Božović je kazala da poboljšanje situacije u Budvi i Tivtu  svima treba da služi za primjer.

-Samo zaključavanje nije dovelo do pada broja oboljelih. Do pada je dovelo poštovanje mjera- kazala je ona.

 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlje Borko Bajić je rekao da se cilj imunizacije da se odvija po nacionalnom planu i prioritetnim grupama.

-Imunizovali smo po tom planu osobe – štićenike domova za stare, medicinske radnike. Više puta smo pominjali da tempo i brzina vakcinacije zavisi od zahtjeva i količine raspoloživih vakcina. Dosad je distribuirano oko 7.000 doza vakcine Sputnjik V. 5.730 je ukupan broj dosad apliciranih doza.

Što se tiče domova zdravlja u kojima su distribuirane vakcine, Ministarstvo zdravlja nedjeljno dva puta održavaju onlajn sastanke. Vakcinacija je počela u cijeloj Crnoj Gori u prioritetnim grupama. Ako mislite na to da li je krenula imunizacija grupe starijih od 80 godina, stav je bio da se što prije krene sa tim. To zavisi od broja prijavjenih pacijenat- kazao je Bajić.

U Kliničkom centra Crne Gore hospitalizovano je 149 pacijenata, od kojih je  86 životno ugroženo.

Profesionalnim sportistima koji se takmiče i redovno testiraju dozvoljeno je testiranje,

 

 

 

2 Comments
 1. Bravar komentariše

  Ovo sta nam uradi Bojovicka nebi najvisi krvnik nam uradio ,pa ako nema dovoljno od 80 ima 70 ili ,65 ili sta ste se ufatili ko pjan plota ,dajte malo progresije ili nas spasavajte ili se micite trag vi se ne poznao pomrijesmo .Vucica nikad do skoro nesto posebno ni jesam gotivio ,a od skoro gledajuci sve vas i nas on je Genije od njega treba uciti progresivan ako nema od 80 ima mladjih on ne sjedi i ne place vec preduzima nove korake .

  2
  2
 2. Realan komentariše

  I OVDJE NA OVU VAZNU TEMU SAMO 1 KOMENTAR.BRAVO.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.