Politički ekstremizam odbacila ogromna većina građana: Da li su Đukanović, DPS i sateliti odustali od organizacije protesta?

0

Nakon dva održana protesta kvadrat-patriota u organizaciji DPS-a i satelitskih stranaka i udruženja, a u cilju očuvanja fotelje Mila Đukanovića koji je ignorisao oba skupa i nije im prisustvovao, ove nedjelje nije bilo najave okupljanja. Iako je bilo očigledno da su DPS i njeni tajkuni finansirali oba okupljanja građana, dovodeći ljude iz svih gradova države i plaćajući im dnevnice, prevoz i gorivo, a sve zbog masovnog bojkota građana Podgorice, fijasko oba skupa je bio više nego očigledan.

Politički ekstremizam je odbacila ogromna većina građana, a to su pokazali i rezultati lokalnih izbora od 23. oktobra. Zbog toga je Đukanović i izdao naređenje da se opet krene u proces političke destrukcije i opstrukcije, kako na institucionalnom, tako i na vaninstitucionalnom planu. Iako su hrabrili i sebe i svoje preostale simpatizere kako su oba protestna skupa bili masovni, slab odziv građana i fijasko se nije mogao sakriti. Odliv simpatizera i nekadašnjih glasača je u DPS-u i satelitskim strankama nezaustavljiv i svakodnevan proces, a ulične demonstracije su ga samo dodatno ubrzale.

U samoj Đukanovićevoj stranci nije malo onih koji se otvoreno ne slažu za poslednjim političkim akcijama, pa je naglašeno “barjačenje“ i vođenje protesta od strane mlađe postave DPS-a, te njihov fijasko i propast, dočekano od te nezadovoljne grupe kao odličan razlog za preispitivanje daljih koraka i poteza lažne stranke. Politički autizam Đukanovića i njegovih partijskih sledbenika, sve češće kritike na račun nekadašnjih “međunarodnih partnera“ i otvoreno označavanje njih kao krivaca za politički slom od 2020. godine, definitivno vode DPS u sunovrat i nestanak sa političke scene.

Podsjećamo, uoči izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti koji je i pokrenuo litije Srpske pravoslavne crkve u odbranu svetinja, Milo Đukanović je izrekao sada već čuvenu rečenicu „Ne zalijećite se najljubaznije vas molim, mnogo nas je više“. Samo dvije ipo godine nakon što je izgovorio ovu rečenicu morao je da dokazuje da ih- ima. Prosto, da ih uopšte ima. Očigledno je ekstremistička politika DPS-a i satelita spala na švercersko-šibicarsko „daj šta daš“ i da je potrebno samo reći da ih – ima. Da li će Đukanović, DPS i sateliti odustati od organizacije protesta i vratiti se u institucionalne okvire ostaje da vidimo u narednim danima.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.