Odluka Vlade: Policija se vraća pod okrilje MUP-a

1

Vlada je, na 13. sjednici održanoj kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, utvrdila Predlog zakona o unutrašnjim poslovima sa Izvještajem o sprovedenoj javnoj raspravi.

“Predloženim Zakonom je predviđeno da Policija izlazi iz sistema državne uprave i dobija poseban status unutar Ministarstva unutrašnjih poslova, čime će se, kako je naglašeno, krenuti sa istinskim sprovođenjem reforme u sektoru bezbjednosti”, saopštili su iz Vlade.

Reformski proces ogleda se, kako ističu, prevashodno, u propisivanju unutrašnje organizacije Ministarstva i Policije, čime se prave prvi koraci ka punoj transparentnosti rada, definisanju jasnih linija odgovornosti i preduzimanju konkretnih aktivnosti na usklađivanju postupanja policije sa policijskim standardima država članica Evropske unije.

“Novim Zakonom uređena su i pitanja koja se odnose na prijem i raspoređivanje policijskih službenika, razvoj karijernog sistema, uspostavljanje posebnog sistema ocjenjivanja policijskih službenika, kao i na primjenu policijskih ovlašćenja i sredstava prinude”, dodaju oni.

1 Comment
  1. Aksiom komentariše

    A ko će im u parlamentu glasati za zakon? Pošto DF obeća ds neće glasati ništa dok se ne usvoje zakoni za smjenu Katnića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.