Pokret za promjene traži parlamentarnu istragu afere “Stanovi”

2

Pokret za Promjene će inicirati parlamentarnu istragu i obrazovanje anketnog odbora u vezi sa dodjelom stanova funkcionerima i nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija.

“S obzirom da sam ja lično, a Pokret za Promjene već više od deceniju neko ko se bavio ovom problematikom, kroz proslanička pitanja koja su prva razotkrila skandalozne odluke Vlade do  podnošenja krivičnih prijava protiv nadležnih u ovom koruptivnom poslu. Takođe sam  prije skoro dvije godine podnijela inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti zakonskih rješenja i odluka Vlade koje na skaradan način tretiraju ovu materiju”, saopštila je potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak.

Kako dodaje, nudili su rješenja i kroz predlog rezoluzicija da se uspostavi tranziciona pravda do stavljanja u procedure Zakona o utvrđivanju porijekla imovine i specijalnom oporezivanju gdje su, dodaje ona, propisali da se mora obeštetiti država od strane ovih “srećnih dobitnika” stanova i bezpovratnih kredita.

“Afera stanovi je afera koja je u potpunosti ogolila funkcionisanje prethodnog, partitokratskog i kriminogenog režima i način na koji su oni kontrolisali i kupovali lojalnost čak i najvećih tužilačkih i sudskih instance. To je srž korupcije na najvišem nivou, zaogrnut odlukama državnih organa. Zato smatramo neophodnim da se hitno sprovede parlamentarna istraga i da se Skupština Crne Gore, kao najviša instance hitno pozabavi ovim pitanjem i proaktivno djeluje kako bi se odgovorni priveli pravdi”, istakla je Bošnjak.

2 Comments
 1. Jovana komentariše

  Tako i treba!

  1. Kontra revolucija komentariše

   Krivokapic i Becic rekli “nema revanšizma” !.
   ahahahahaha , sad znamo i zašto !.
   Pa nemozete ” DPS struku” da trpate po zatvorima samo zbog korumpiranosti i pljacke !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.