Pokret Evropa sad: Prekinite agoniju, vratite mandate građanima

2

Iz Pokreta Evropa sad ocijenili su da, današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak političkog haosa koji je izazvala pala 43. Vlada i skupštinska većina okupljena oko nje i jedino odgovorno rješenje je vraćanje mandata građanima i vanredni parlamentarni izbori.

– Formiranje neke nove Vlade bez izbora predstavljalo bi novu neodgovornost prema građanima i državi, kojom bi se stvorio još veći haos u institucionalnom sistemu Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad pozvali su poslanike u crnogorskom parlamentu, da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, te da potom skrate mandat Skupštini, i kako su naveli, omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena.

– Vanredni parlamentarni izbori bi omogućili novi sastav crnogorskog parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u vd stanju ili blokadi – poručuju u saopštenju.

Takođe zaključuju, sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa.

2 Comments
  1. Dekson komentariše

    Vi iz Evrope sad ne umijete od Vukovića preuzeti Podgoricu a oćete na izbore.

  2. Jakov komentariše

    Zasto ste vi iz Evrope sad dogovorili sa Filipom Makridom iz vodovoda da ostane i dalje direktor. A on zakleti dps-ovac koji je opustosio vodovod i zaposlio 700 ljudi. Je li moguce da cete da preveslate ovaj narod

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.