Podnio prijavu VDT-u: Falsifikatima hoće da otimaju crkve i manastire

0

Podgoričanin Milika Danilović podnio je krivičnu prijavu jer su organizatori peticije iz krugova bliskih tkz. CPC za vraćanje crkava i manastira državi, jer su zloupotrijebili njegove podatke, prijavu je podnio Ivici Stankoviću, Vrhovnom državnom tužiocu. “Podnosim krivičnu prijavu protiv organizatora peticije koja je aktivna na internetu, a koji su falsifikovali moj potpis pod brojem 1330. Radi se o peticiji za “vraćanje vlasništva” crkava i manastira državi. Kako je kombinacija mog imena i prezimena vrlo rijetka i jedina u Podgorici, time su mi pričinili nenadoknadivu štetu, stoji u prijavi.
Takodje, dodaje i da mu je 18. januara stigao mejl da potvrdi peticiju ulaskom na link, što naravno nije učinio, ali njegov potpis ipak stoji na peticiji.
“Pošto se radi o organizovanoj grupi koja to radi, insistiram da pokrenete odgovarajuci postupak, pronadjete te osobe i u najkraćem mogućem roku me obavijestite o tome. U prilogu vam saljem jutros fotografisano moje ime i prezime pod rednim brojem 1330 na potpisima peticije. Zahtijevam da me zaštitite od tih osoba, kao i da zaštite druge osobe jer je očigledno da zloupotrebljavaju tudje mejl adrese, kazao je Danilović.


Potpisao i Ante Pavelić
U obrazloženju internet-peticije pokrenute od pristalica kanonski nepriznate CPC „za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve“ nad, kako se navodi „crnogorskim manastirima i crkvama“ kao glavni razlog navodi se da je „nezavisna i međunarodno priznata Kraljevina Crna Gora 1918. godine okupirana i aneksirana od strane Srbije“.
Kao potpisnici peticije javljaju se i brojni fiktivni likovi, kao i određene sporne ličnosti iz nedavne istorije, poput Anta Pavelića i Maksa Luburića, što samo ukazuje iz kakve ideološke kuhinje zaista dolazi ovaj projekat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.